2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb aranybefektetéssel foglalkozó cég dőlhet be

Újabb aranybefektetéssel foglalkozó cég dőlhet be. Panaszkönyv című műsorunk kiderítette, hogy a vállalkozás több száz millió forintot szedett be ügyfeleitől. Csak pénzt vettek át, aranyat az esetek túlnyomó többségében nem szolgáltattak. A cég tevékenységét a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság felfüggesztette, és a BRFK is nyomoz csalás miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Iványi László tavaly év elején fektette megtakarított pénzét aranyba. „Találkoztam a médiában egy aranyforgalmazó céggel, a Safety Golddal, amely Budapesten a Szent István körút 15-ben található, közel van hozzám. Fölmentem, a benyomáson olyan volt, hogy egy komoly céggel van dolgom, és eldöntöttem, hogy náluk vásárolok aranyat.”

Szerződést kötöttek, a férfi több mint 6,6 millió forintot utalt át a cégnek, amiért 5 darab 100 grammos aranytömb járt. A vállalkozás egyéves ingyenes széfbérletet ajánlott fel az ügyfélnek, aki élt is a lehetőséggel. „A naptáramba be volt írva, hogy lejár az ingyenes széfbérlet, és én szerettem volna magamhoz venni és egy másik széfbe áttenni az aranyamat, mert náluk a széfbérlet viszonylag drága” – mondta a károsult.


Panaszosunk felhívta a társaságot, ahol közölték vele, hogy az aranyat idén februárban veheti át. Az átadás azonban elmaradt, azóta se pénz, se arany. Nem Iványi László az egyetlen becsapott ügyfél. A Panaszkönyvnek interjút adott annak a követeléskezelő cégnek a vezetője, amely további két ügyfelet képvisel. A vállalkozás több mint félmilliárd forintot csalhatott ki. „Több száz millió forint be lett fizetve a Safety Gold Zrt.-hez, és az arany egyszerűen köddé vált. Soha nem tudtak aranyat produkálni, mindig csak kifogásokat mondtak. Ezért keresett meg minket néhány ügyfelük, akik szerették volna viszontlátni a pénzüket" – Králl Konrád az Utolsó Lehetőség Group Kft. szakmai igazgatója.

A Safety Gold Zrt. Szegeden és Budapesten tart fenn irodát. Stábunk a fővárosi ügyfélszolgálatot kereste fel.

– Jó napot kívánok!
– Jó napot kívánok!
– Sipos urat keressük.
– Házon kívül van Sipos úr.
– Hol tudnánk vele beszélni?
– Hát, fizikailag ő külföldön van.
– Mikor érkezik haza?
– Nincs pontos információm ezzel kapcsolatban.

A cégtulajdonost e-mailben elértük, de a stúdióba nem volt hajlandó bejönni. Eljött viszont a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság igazgatója, aki elmondta, hogy cég tevékenységét a napokban felfüggesztették. „Azért hangsúlyozom, hogy forgalmazásra vonatkozó kereskedelmi tevékenység, mert ez az értékesítés. Tehát a társaságnak teljes egészében nincs felfüggesztve a tevékenysége. Gyakorlatilag, hogyha akar, akkor más irányú tevékenységet folytathat” – mondta Telenszky János.

Az aranybefektetéssel foglalkozó cég ügyében a BRFK csalás gyanújával nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!