2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Újabb adag vakcina érkezett

Nem lehet hatékonyság szerint rangsorolni a Magyarországon elérhető koronavírus elleni védőoltásokat - ezt jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János a szombat reggel érkezett AstraZeneca szállítmányról azt mondta: a 3 hét különbséggel beadott két oltást követően több mint 80 százalékos védettség alakul ki.

  • Újabb adag vakcina érkezett

Újabb vakcina szállítmány érkezett szombat reggel Magyarországra: csaknem 41 ezer adag AstraZeneca oltóanyag. A vakcinák normál hűtött körülmények között 2-8 fokon tárolhatóak.

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa kiemelte: habár nagyjából 80%-os védettséget nyújt az AstraZeneca vakcinája az már képes megvédi az embereket a súlyos megbetegedéstől, a kórházba kerüléstől és a koronavírus-fertőzés miatti haláltól.

Szlávik János hozzátette: a Magyarországon elérhető koronavírus elleni védőoltásoknak rendkívül kevés a mellékhatása, alig okoznak helyi reakciókat, és mindegyik képes megakadályozni a súlyos megbetegedést.

Ezt már az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója mondta a Szputnyik V oltóanyagról a Magyarország élőben című műsorunkban. Szentiványi Mátyás kiemelte: az orosz vakcina ugyanolyan hatékonyságú, mint a Pfizeré vagy a Modernáé.

A hét elején a Magyar Orvosi Kamara ezzel az állítással még nem értett egyet, hiszen úgy foglalt állást, hogy a Szputnyik V és a Sinopharm vakcinákat nem ajánlja kollégáinak. Pénteken viszont Kincses Gyula, a szervezet elnöke már arról beszélt, hogy az orosz egy korszerű készítmény, amit nyugodt szívvel lehet engedélyezni és a kínai oltóanyagot sem tartja rossznak, csupán nincs róla elég információja.

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó Pluszban arról tájékoztatott, hogy új szakaszba lépett a koronavírus elleni védekezés, hiszen csütörtöktől elkezdődött az idősek oltása is. Hétvégéig 1080 háziorvosi körzetben tíz-tíz regisztrált, idős személy kaphat védőoltást, és minden háziorvosi körzetből hat-hat, szintén regisztrált, idős embert kórházi oltópontokon oltanak be.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!