2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Híradó 16:55

Belföld

Új polgármestere van Ásotthalomnak és Mártélynak

A független Papp Renáta nyert Ásotthalmon, a szintén független Ambrus István pedig Mártélyon.

  • Új polgármestere van Ásotthalomnak és Mártélynak

A Mi Hazánk által támogatott, független Papp Renáta nyerte az időközi polgármester-választást a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon. A település korábbi polgármestere összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. Az időközi választáson öt jelölt indult: hárman függetlenként, egy jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben és egy a Megoldás Mozgalom jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy 3200-an szerepelnek.

Szintén tegnap Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület feloszlatta magát. 

A Választás.hu oldalon olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. 

A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

 

Borítókép: Illusztráció ( Fotó: Bach Máté)

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!