2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Új koronavírus-variánst jelentettek Magyarországon

A variáns már ismert volt, de csak most találták meg az első vele megfertőződött itthoni beteget.

A TritonLabs két munkatársa Magyarországon elsőként olyan SARS-CoV-2 vírusvariánsra bukkant, amely egyszerre tartalmaz alfa és delta variánsra jellemző mutációkat. A variáns világszinten is újnak számít, már szerepel a WHO „Variant Under Monitoring” listáján, ahol a potenciálisan veszélyes variánsokat tartják nyilván.

A laboratóriumi beszámoló szerint a két munkatárs se tudta először hova tenni a felfedezést: 

„Először azt hittem, hogy valamit elrontottam… A laborban rutinszerűen végezzük a vírus kimutatását, ám Benedek András kollégámmal mi azon is dolgozunk, hogy meg tudjuk határozni, melyik vírusvariáns az, amelyik a pozitív mintában jelen van. A felfedezésünkkor éppen azon dolgoztunk, hogy megfelelő új metodikánk legyen arra, hogy meg tudjuk határozni pontosan, hogy milyen variánssal van dolgunk. […] Ezért is volt az első gondolatom az, hogy valamit elrontottam, hiszen ilyen variánst (C.36.3) még nem írtak le Magyarországon. […] A kísérletet újra megismételtük. András tőlem teljesen függetlenül is elvégezte, és ugyanezt az eredményt kapta” 

– mesélte a variáns egyik felfedezője, Tátrai Kitti.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Holokauszt emléknap Keszthelyen

A holokausztról nem lehet múlt időben beszélni, ma is emlékezni és emlékeztetni kell - erről beszélt Kovács Gergely történelemtanár Keszthelyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!