2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Új források állnak rendelkezésre a fegyverfejlesztésre

Erős ország nincs erős hadsereg nélkül, a nemzeti érdekeket elsősorban a nemzeti hadseregek tudják hatékonyan megvédeni - jelentette ki Németh Szilárd.

  • Új források állnak rendelkezésre a fegyverfejlesztésre

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV Péntek 9 című műsorában arról is beszélt, hogy az előző szociál-liberális kormányzat tudatosan építette le a magyar haderőt. Németh Szilárd jó döntésnek nevezte, hogy növelik a behívhatóság korhatárát, és hogy új források állnak rendelkezésre a magyar fegyvergyártás fejlesztésére.

Arról szólt Dobó István, hogy a falak ereje nem a kőben, hanem a védők lelkében vagyon, de azért mégis jó, hogy ha van fegyverünk- mondta Németh Szilárd a legendás egri várkapitányt is idézve. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára P9 című műsorunkban arról beszélt, hogy a Magyar Honvédség fejlesztése jelenleg is zajlik, a magyar katonákat például Magyarországon gyártott kézifegyverekkel látják el. Németh Szilárd ugyanakkor hangsúlyozta: a Magyar Honvédséget alapjaiban kell újjáépíteni 2010 után.

Milyen legyen ez a fegyver? Hát olyan fegyver, amivel a hazánkat tudjuk szolgálni, ha lehet, magyar fegyver. Na, de ezt is nagyon nehéz, mert ha valamit, akkor a fegyvergyártást az elvtársak, nullára vágták az egészet.– mondta.

Németh Szilárd Demeter Márta titoksértési ügyéről is beszélt. Azt mondta: az LMP társelnöke a magyar hadsereg megítélésén túl, a kiküldetésben levő katona és családja biztonságát is kockáztatta, amikor azt állította, hogy a honvédség repülőgépén utaztatták Orbán Viktor lányát.

Nem csak a képviselői jogállásával él vissza, mert a képviselők azért vannak ,azért van országgyűlés, nem csak a törvényhozás miatt, hanem hogy ellenőrizze a kormány munkáját, nem? De. Hogy ellenőrizze a minisztériumok munkáját. nagyon helyes. Tehát minden képviselőt olyan helyzetbe kell hozni a minisztériumoknak és a kormányzatnak, hogy ezt a munkát eltudják végezni. Különös jogosítványaik vannak, betekinthetnek katonai és nemzetbiztonsági dokumentumokba. Itt katonai és nemzetbiztonsági adatokat ismerhetnek meg, de azt nem lehet meghamisítani és nem lehet nyilvánosságra hozni– nyilatkozta az ügy kapcsán Németh Szilárd. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a rezsi ügyekkel kapcsolatos megbízatása nem zárult le, a szakmai területet továbbra is viszi. Németh Szilárd azt mondta: a Pest megyei Zöld híd szemétszállítási botrányát egy politikai meccs részének tartja.

Kiderült, hogy a Zöld Híd élén a gödöllői polgármester van, mármint ő az, aki ott a tulajdonosi izét machinálja, a vezérigazgató meg az ő volt alpolgármestere és össze is állt a konstelláció. Aztán most a Zöld Híd összes 116 azt hiszem mégis sikerül a kukát kiüríteni valamilyen úton-módon, azon az infrastruktúrán, amin a Zöld Híd ezt ezt nem tudta megtenni Sima politikai meccs ment– Németh Szilárd hozzátette: arra számít, hogy a rezsivel kapcsolatos viták a jövő májusi EP választáson újból elő fognak kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!