2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Új betegellátó központ épül

Új betegellátó központ épül a Semmelweis Egyetem Üllői úti épületcsoportjánál.

A Korányi-projekt az Új Széchenyi Terv egyik kiemelt beruházása. Az épületben radiológia, 110 ágyas traumatológia és sürgősségi központ, az épület tetején pedig helikopter-leszálló is lesz majd. Az építési beruházás mellett a betegellátó új eszközöket is kap.

Sürgősségi központ, fizioterápiás részleg és egyedülálló intenzív osztály is lesz a Semmelweis Egyetem új, hétszintes szárnyában. „Mindenképpen egy olyan egység alakul itt ki, ami az egész budapesti ellátást és a dél-pesti régiót és a közép-magyarországi régióba teljesen új strukturális felépítést és a jelen kor elvárásainak legmagasabb szintű és a legmagasabb betegbiztonságú ellátást tud biztosítani a betegek számára” – mondta Gál János, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese.


A budapesti klinikát 12 milliárd forintból fejlesztik, a költségek jelentős részét uniós pénzből fedezik. „Az Európai Unió jelenlegi költségvetési időszakában mintegy 220 milliárd forintnyi forrást fordítottunk, mintegy félmillió négyzetméternyi egészségügyi ellátóintézmény felújítására, eszközfejlesztésére és újjáépítésére. Úgy gondolom, hogy ez a projekt ennek egy ékes bizonyítéka. Valóban a köszönet azokat illeti, akik ezt az egészet megálmodták, akik hajlandóak voltak végigmenni a bürokrácia néha rögös útjain” – közölte Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A betegellátó központ alapkövét az egyetem rektora és az egészségügyi államtitkár tették le. Szócska Miklós az államtitkári kinevezéséig a SOTE-n dolgozott az Egészségügyi Menedzserképző Központ vezetőjeként, majd az egyik kar dékánjaként. „Igyekszünk újragondolni racionálisan az ország ellátórendszerét, a Korányi-projekt segítségével a Semmelweis Egyetem egyfajta dél-pesti sürgősségi központtá válhat, ami kijelöli a következő 25 évre az ellátórendszerben a helyét” – mondta az egészségügyi államtitkár.

Az új részleg felszerelése kétmilliárd forintba kerül, átadása 2014 nyarára várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!