2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Tüntetést terveznek Sneider ellen a Kossuth térre

Hír TV

2019. január 29., kedd 20:46, frissítve: kedd 21:59

Lemondhat a cigányok szavazatáról a baloldal, amíg a Jobbikkal szövetkezik – így reagált a Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület elnöke Sneider Tamás rasszista mondataira.

Elegük van abból, hogy a baloldal asszisztál a jobboldali törekvésekhez, ami egyértelműen antiszemita és rasszista nézeteket vall, fogalmazott Rafael Gyula a Magyarország élőben stúdiójában, hozzátéve: hogy a baloldal fölhagyja baloldali ideológiáját, azt a cigányvezetők nem fogják megbocsátani. 

A Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület elnöke arról is beszélt a műsorban, hogy február hónapban tüntetést szervezne Sneider Tamás ellen a Kossuth térre. „Mert az elfogadhatatlan, hogy egy parlamenti képviselő, akiről most megtudtuk, hogy miket mond, hogy »hadd jöjjenek a cigányok, majd én agyonütöm őket«, hát én nem hiszem, hogy ezt egy demokratikus parlamentben lehet” – emelte ki. A demonstrációval Sneider Tamás lemondását szeretnék elérni, húzta alá. 

Rafael szerint egyébként az sem igaz, hogy a Jobbik a néppártosodása során az antiszemita vonalakkal leszámolt, illetve a rasszista személyeket a pártból eltávolította. „Ők nem változtak, a politikájuk jelen van, ugyan az, mint ami régen volt. Az, hogy mit beszél Vona Gábor, meg hogy mit beszél a Sneider, ezeknek nem lehet hinni” – fogalmazott.