2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Belföld

Tüntetés: alig páran a gyülekezőn

A legnagyobb megmozdulás Budapesten lesz, itt a szervezők azt tervezik, hogy blokád alá veszik a fővárost.

  • Tüntetés: alig páran a gyülekezőn

A Hír TV tudósítója a budapesti Hősök teréről azt mondta, oda és a szomszédos Gundel étteremhez szervezték a legnagyobb közösségi portálon a demonstrációt, de 12 órakor több volt a turista, mint a demonstráló, az étterem előtt pedig abszolút nem talált stábunk senkit. Az itt összegyűltek egyébként 12 óra 30 perckor indulnak az Oktogon felé, ahol a tervek szerint csatlakozik hozzájuk a többi tüntető. A rendőri készültség nagy kollégánk szerint.

Ott vagyunk a fővárosi Blaha Lujza térnél is, onnan riporterünk azt jelentette: néhány tucat tüntető jelent meg déli 12 órára, a gyalogos forgalom megegyezik egy átlagos napon tapasztalhatóval. Fél egykor, a Hősök terén gyülekezőkhöz hasonlóan ők is a Clark Ádám térre mennek.

Délelőtt több településen is forgalomlassító demonstrációkat tartottak, így Gödöllőn is kocsisor zárt el egy sávot. Az eseményen a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Momentum és a DK aktivistái közösen léptek fel, de komolyabb fennakadást ez nem okozott a forgalomban.

15 szakszervezet és a szakszervezeti szövetség szervezett mára demonstrációt, ehhez csatlakoztak a pártok, írtuk meg korábban.

A Belügyminisztérium közleményt adott ki a tüntetésekkel kapcsolatban. Ebben felkéri a szabad gyülekezés jogát gyakorolni szándékozókat, hogy közterületi véleménynyilvánításuk alkalmával tartsák be Magyarország törvényeit. Őrizzék meg a gyűlés békés jellegét, ne veszélyeztessék mások testi épségét. A gyűlés befejeződését követően hagyják el annak helyszínét. A rendőrség minden segítséget megad a gyűlés szervezőjének vagy az annak tekinthető személynek ahhoz, hogy a rendezvény békés jellege fennmaradjon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!