2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Tüntetés: alig páran a gyülekezőn

Hír TV

2019. január 19., szombat 12:17, frissítve: szombat 13:15

A legnagyobb megmozdulás Budapesten lesz, itt a szervezők azt tervezik, hogy blokád alá veszik a fővárost.

A Hír TV tudósítója a budapesti Hősök teréről azt mondta, oda és a szomszédos Gundel étteremhez szervezték a legnagyobb közösségi portálon a demonstrációt, de 12 órakor több volt a turista, mint a demonstráló, az étterem előtt pedig abszolút nem talált stábunk senkit. Az itt összegyűltek egyébként 12 óra 30 perckor indulnak az Oktogon felé, ahol a tervek szerint csatlakozik hozzájuk a többi tüntető. A rendőri készültség nagy kollégánk szerint.

Ott vagyunk a fővárosi Blaha Lujza térnél is, onnan riporterünk azt jelentette: néhány tucat tüntető jelent meg déli 12 órára, a gyalogos forgalom megegyezik egy átlagos napon tapasztalhatóval. Fél egykor, a Hősök terén gyülekezőkhöz hasonlóan ők is a Clark Ádám térre mennek.

Délelőtt több településen is forgalomlassító demonstrációkat tartottak, így Gödöllőn is kocsisor zárt el egy sávot. Az eseményen a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Momentum és a DK aktivistái közösen léptek fel, de komolyabb fennakadást ez nem okozott a forgalomban.

15 szakszervezet és a szakszervezeti szövetség szervezett mára demonstrációt, ehhez csatlakoztak a pártok, írtuk meg korábban.

A Belügyminisztérium közleményt adott ki a tüntetésekkel kapcsolatban. Ebben felkéri a szabad gyülekezés jogát gyakorolni szándékozókat, hogy közterületi véleménynyilvánításuk alkalmával tartsák be Magyarország törvényeit. Őrizzék meg a gyűlés békés jellegét, ne veszélyeztessék mások testi épségét. A gyűlés befejeződését követően hagyják el annak helyszínét. A rendőrség minden segítséget megad a gyűlés szervezőjének vagy az annak tekinthető személynek ahhoz, hogy a rendezvény békés jellege fennmaradjon.