2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Napi aktuális extra 13:05

Belföld

Tüntetés a Klebelsberg Központ előtt

Délután öt órától kezdetét vette a Tanárok a Tanárokért, a Pedagógus Egység, a Tanítanék Mozgalom, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a noÁr által szervezett tüntetés a Klebelsberg Központ előtt.

  • Tüntetés a Klebelsberg Központ előtt

Biztos a tanárokról szól ez a tüntetés? Molnár Áron (noÁr) és Pankotai Lili performansza.

A résztvevők azért demonstrálnak mert november 30-án polgári engedetlenség miatt rendkívüli felmentéssel elbocsátották a Karinthy Frigyes Gimnázium hat, illetve az Eötvös József Gimnázium és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy-egy tanárát.

A demonstráción elsőként a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalin szólalt fel, aki azt hangoztatta, hogy az ellenállást a következő hónapokban is folytatni kell. Utána Nagy Erzsébet a PDSZ elnöke és Szabó Zsuzsa a PSZ elnöke következett, majd utóbbi kijelentette, hogy az oktatás rendszere már rég összeomlott és csak a pedagógusok hivatástudata tartja egyben. Nagy Erzsébet a szülők szerepéről beszélt, kiemelve, hogy velük kell együttműködni, az ő támogatásukra várnak.

A PDSZ elnöke továbbá arra kérte a szülőket, hogy ne küldjék iskolába a gyerekeket, akik állítása szerint a legszervezettebb szövetségeseik.

Jövőhét csütörtökön mindenki álljon le!

– mondta.

Az Eötvös Gimnázium két kirúgott tanára, Kapin Lilla és kollégája Solymoss Miklós is beszédet tartott. Solymoss Pintér Sándor belügyminisztert emlegette, majd azt pedzegette, hogyan akar egy rendőrminiszter az oktatás sokrétű feladataival foglalkozni, illetve megüzente neki, hogy "ezt a generációt elvesztették".

A demonstráción felszólalt néhány szülő és több diák, köztük Pankotai Lili is, aki hétfőtől már a főváros egyik elit iskolájában, az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban folytatja a tanulmányait.

Pankotai Lili és Molnár Áron (noÁr) együtt álltak színpadra, és közösen adták elő a diáklány október 23-ai beszédét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!