2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Belföld

Tudásközpont épül Balatonfüreden

Közel kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból épül meg a Balatonfüredi Tudáscentrum, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel. A Tudáscentrum elkészültével nemcsak egyetemi hallgatók képzésére, hanem felnőttképzésre is lehetőség nyílik, amely a helyi és regionális KKV szereplők erősödését is jelentheti majd a jövőben.

  • Tudásközpont épül Balatonfüreden

A világjárvány megmutatta, hogy egy balatoni város mennyire sérülékennyé válhat azáltal, ha csak a turizmus bevételeire alapozza gazdasági fejlődését. 

Balatonfüred már több éve a gazdasági több lábon állás elkötelezettje – erről beszélt Bóka István, a város kormánypárti polgármestere.

Az innovációs, tudományos parkok kialakítása és életre hívása kormányzati szándék is. A szaktárca vezetője szerint ebben oroszlánrészt vállalhatnak az olyan nem egyetemi városok is, mint Balatonfüred, hiszen ott is működnek vállalkozások.

A Balatonfüredi Tudáscentrum 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 1,9 milliárd forint értékben, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel.

A Balatonfüredi Tudáscentrumot várhatóan 2021 májusában adják át.

Kapcsolódó tartalom:

Palkovics: A kormány célja, hogy a vidéki városok is erősödjenek a tudomány és az innováció terén

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.
Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából mutatta be szombaton a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a "Közel 80 éve történt... - Adatok, tények történetek a szovjet fogságból" című kötetet, amely az Alapjogokért Központ támogatásával jelent meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!