2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Tudásközpont épül Balatonfüreden

Közel kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból épül meg a Balatonfüredi Tudáscentrum, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel. A Tudáscentrum elkészültével nemcsak egyetemi hallgatók képzésére, hanem felnőttképzésre is lehetőség nyílik, amely a helyi és regionális KKV szereplők erősödését is jelentheti majd a jövőben.

  • Tudásközpont épül Balatonfüreden

A világjárvány megmutatta, hogy egy balatoni város mennyire sérülékennyé válhat azáltal, ha csak a turizmus bevételeire alapozza gazdasági fejlődését. 

Balatonfüred már több éve a gazdasági több lábon állás elkötelezettje – erről beszélt Bóka István, a város kormánypárti polgármestere.

Az innovációs, tudományos parkok kialakítása és életre hívása kormányzati szándék is. A szaktárca vezetője szerint ebben oroszlánrészt vállalhatnak az olyan nem egyetemi városok is, mint Balatonfüred, hiszen ott is működnek vállalkozások.

A Balatonfüredi Tudáscentrum 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 1,9 milliárd forint értékben, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel.

A Balatonfüredi Tudáscentrumot várhatóan 2021 májusában adják át.

Kapcsolódó tartalom:

Palkovics: A kormány célja, hogy a vidéki városok is erősödjenek a tudomány és az innováció terén

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Exkluzív felvételeket és interjúkat készített a TV2 stábja a kárpátaljai kényszersorozásról. Mióta az ukrán elnök bejelentette, hogy le kell cserélni a fronton egy éve szolgáló fáradt katonákat, az utcáról bárkit behívhatnak és el is visznek a seregbe, a magyarokat pedig sokszor rögtön a frontra vezényelik.
Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Hiába folyik büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, ügyvédi irodájával jelenleg is kapcsolatban áll Újbuda önkormányzata. A XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője szerint, volt olyan eset, hogy Czeglédynek okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott őt egyebek mellett korábban magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Béky László emlékére

Béky László emlékére

Béky László természetgyógyász, életének 84. évében, példamutató méltósággal viselt betegség után tegnap este Teremtőjéhez költözött!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!