2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Tudásközpont épül Balatonfüreden

Közel kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból épül meg a Balatonfüredi Tudáscentrum, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel. A Tudáscentrum elkészültével nemcsak egyetemi hallgatók képzésére, hanem felnőttképzésre is lehetőség nyílik, amely a helyi és regionális KKV szereplők erősödését is jelentheti majd a jövőben.

A világjárvány megmutatta, hogy egy balatoni város mennyire sérülékennyé válhat azáltal, ha csak a turizmus bevételeire alapozza gazdasági fejlődését. 

Balatonfüred már több éve a gazdasági több lábon állás elkötelezettje – erről beszélt Bóka István, a város kormánypárti polgármestere.

Az innovációs, tudományos parkok kialakítása és életre hívása kormányzati szándék is. A szaktárca vezetője szerint ebben oroszlánrészt vállalhatnak az olyan nem egyetemi városok is, mint Balatonfüred, hiszen ott is működnek vállalkozások.

A Balatonfüredi Tudáscentrum 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 1,9 milliárd forint értékben, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel.

A Balatonfüredi Tudáscentrumot várhatóan 2021 májusában adják át.

Kapcsolódó tartalom:

Palkovics: A kormány célja, hogy a vidéki városok is erősödjenek a tudomány és az innováció terén

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

OSSZA(D)! 2. + VIDEÓ

2 halott, 2 fogyatékkal élő, 1 súlyos sérült, 6 tönkrement család, 5 év szabadságvesztés.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zsigmond Barna Pál: A magyar egység a tét

2004. december 5-e a modernkori magyar történelem legsötétebb napja, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal rárontott a magyar nemzetre, szembeállítva a magyart a magyarral.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!