2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Tudásközpont épül Balatonfüreden

Közel kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból épül meg a Balatonfüredi Tudáscentrum, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel. A Tudáscentrum elkészültével nemcsak egyetemi hallgatók képzésére, hanem felnőttképzésre is lehetőség nyílik, amely a helyi és regionális KKV szereplők erősödését is jelentheti majd a jövőben.

A világjárvány megmutatta, hogy egy balatoni város mennyire sérülékennyé válhat azáltal, ha csak a turizmus bevételeire alapozza gazdasági fejlődését. 

Balatonfüred már több éve a gazdasági több lábon állás elkötelezettje – erről beszélt Bóka István, a város kormánypárti polgármestere.

Az innovációs, tudományos parkok kialakítása és életre hívása kormányzati szándék is. A szaktárca vezetője szerint ebben oroszlánrészt vállalhatnak az olyan nem egyetemi városok is, mint Balatonfüred, hiszen ott is működnek vállalkozások.

A Balatonfüredi Tudáscentrum 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 1,9 milliárd forint értékben, több száz hallgatói férőhellyel és oktatást és kutatást egyaránt kiszolgáló tantermekkel.

A Balatonfüredi Tudáscentrumot várhatóan 2021 májusában adják át.

Kapcsolódó tartalom:

Palkovics: A kormány célja, hogy a vidéki városok is erősödjenek a tudomány és az innováció terén

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!