2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Trócsányi: az ország határa a szuverenitásának határát jelöli

Csak erős nemzetek adhatnak megfelelő választ a migrációs válságra - ezt mondta az igazságügyi miniszter, a budapesti migrációs konferencián. Trócsányi László úgy fogalmazott, nem tartaná helyesnek, ha az Európai Unió tagállamai egymást leckéztetnék. A rendezvény harmadik, és egyben utolsó napján határok fontosságára és a biztonságpolitika kihívásaira, valamint a migráció megfelelő kezelése volt a fő téma.

  • Trócsányi: az ország határa a szuverenitásának határát jelöli

Trócsányi László szerint a határ elválasztja egymástól az országokat és kijelöli, hogy az ország szuverenitása meddig terjed. A miniszter hozzátette: kizárólag erős nemzetek alkotta erős Európa adhat megfelelő választ a kor nagy kihívásaira, köztük a migrációs válságra.

Saját viszonyunk másokhoz, a külföldekhez is erre a viszonyra épül. Egy nemzet társadalmi kohéziójának fenntartása olyan alapvető követelmény, ami csak úgy valósulhat meg, ha egy ország területén élő idegenek, bevándorlók elfogadják a befogadó ország kultúráját és ahhoz alkalmazkodni is kívánnak. A határok általában állandóságot mutatnak, de nem megváltoztathatatlanok. Ha csak a legújabb időszakra gondolunk láthatjuk, hogy 1980 tól 28 ezer kilométer új határvonal jött létre a korábbi államok felbomlására és 24 ezer kilométer demarkációs vagy demilitarizációs vonal született– mondta a Fidesz európai parlamenti listavezetője. 

Három különböző, egymással versengő nézet uralkodik a migráció kapcsán - mondta a budapesti migrációs konferencián az igazságügyi miniszter. Trócsányi László kifejtette: az első csoport támogatja a bevándorlást és a multikulturalizmust, a második szerint nem lehet megállítani a migrációt. A harmadik csoport pedig ellenzi a tömeges migrációt. Megjegyezte, hogy ez utóbbi csoportba tartozik Magyarország is.

Nagyon nagy kihívások előtt állunk, ezekre a válaszokat csak erős nemzetek tudják megadni. Mi itt Európában hiszünk az erős nemzetek, erős Európájában. Nem hisszük, hogy helyes lenne ha egymásnak leckét adnánk egymást leckéztetnénk– mondta. 

A konferencián részt vett Moszab Hasszán Juszef is, aki a Hamász palesztin radikális szervezet egyik alapítójának fia és aki számos merényletet akadályozott meg, miközben tíz évig az izraeli titkosszolgálat beépített ügynökeke volt. Azt mondta: Csak azoknak a menekülteknek van helyük a nyugati társadalmakban, akik a beilleszkedésre vágynak.

Először is azt mondanám nekik, hogy ez nem Allah országa és nem Mekka démonjainak az országa. Ha igazán be akarnak illeszkedni a társadalomba, akkor ki kell vetniük magukból a hitüket. Allah és Mohamed gondolatait, a 7. század gondolatait ki kell vetniük magukból. Ez az egyetlen lehetőség számukra a túlélésre és a beilleszkedésre ebbe a társadalomba– mondta Moszab Hasszán Juszef.

A probléma az, hogy a bevándorlási rendszer kezdettől fogva a tartós, végleges letelepedést ígér - erről már Aimaen Dean beszélt, aki a brit titkosszolgálat, az MI6 ügynöke volt az Al-Káidában.

Annak érdekében, hogy megoldást találjunk el kell gondolkoznunk azon más országok mit tesznek. Újra kell fogalmaznunk a letelepedés, a tartózkodási jog fogalmát, hogy egyrészt megakadályozzuk az illegális bevándorlást és másodszor bátorítsuk a valóban előnyös migrációt – hangsúlyozta Aimen Dean, aki azt javasolta: az állandó letelepedés helyett az újonnan érkezők csak 10-15 évre szóló letelepedési engedélyt kapjanak, állampolgárságot viszont nem. Hozzátette: ha a bevándorlók csak ideiglenes tartózkodási engedélyben bízhatnak, kevesebben vállalkoznának a kockázatos útra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!