2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Tranzit Garázsviták - A kormány a vírus ellen harcol, az ellenzék a kormány ellen

Hollik István és Tordai Bence vitázott a Tranzit Garázsviták sorozatának legújabb részében. A vitaesten terítékre került a Párbeszéd által javasolt alapjövedelem bevezetése, valamint a Szájer-ügy is. A két politikus vitáját szombaton 23.05 perckor és vasárnap 14.05 perckor is műsorra tűzi a Hír TV.

  • Tranzit Garázsviták - A kormány a vírus ellen harcol, az ellenzék a kormány ellen

Az alapjövedelem bevezetéséről vitázott Tordai Bence és Hollik István a Tranzit Garázsviták újabb részében. A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a garantált jövedelem fokozná az emberek munkakedvét.

Hollik István szerint az alapjövedelem igazságtalan, és a segélyalapú társadalmat támogatná.

A politikus hangsúlyozta, a munka érték, és mindenkit arra kell biztatni, hogy dolgozzon.

A politikusok a Szájer-ügyre is reagáltak a vitában. Hollik István hangsúlyozta: a korábbi EP-képviselő lemondása és visszavonulása is a kormányoldal és az ellenzék közötti különbséget mutatja.

Hollik István emlékeztetett:

ezzel szemben a baloldalt jelenleg is az a Gyurcsány Ferenc vezeti, aki 2006-ban Balatonőszödön bevallotta, hogy hazudott az embereknek, de a zsidó képviselők listázását szorgalmazó Gyöngyösi Márton, vagy a korrupciós botrányba keveredett Lackner Csaba sem mondott le a tisztségéről.

Hollik István: A kormány a járvány ellen, a baloldal a kormány ellen harcolt

Földi-Kovács Andrea, a Hír TV műsorvezetője, a vita moderátora a kormány és az ellenzék járványkezelés terén végzett tevékenységének értékelésére is megkérte a feleket. Hollik István szerint a járvány első hullámát érdemes megnézni, mert az már lezajlott, és ott jól teljesített az ország, de amíg

a kormány a vírus ellen harcolt, a baloldal a kormány ellen harcolt és most is ezt teszik.

Az első hullámban támadták a védekezési intézkedéseket, a második hullámban pedig adót emeltek az összes általuk irányított önkormányzatnál, tehát a baloldal ott folytatta a válságkezelést, ahogy Gyurcsány Ferenc abbahagyta.

Tordai azt mondta, érti, hogy Hollik szívesen beszél az első hullámról, hiszen azt „megúsztuk” de a második hullámban az egyik legrosszabb a helyzet az EU-ban, vagyis nem siker az egészségügyi kormányzat tevékenysége. A járvány hatásainak kezelése szerinte érzéketlen módon történt „nagyvállalati támogatásokra, oligarchatámogatásokra” költöttek pénzt, miközben négyszázezer munkanélküli van és csak a negyedük kapja meg, és a munkakereséséi támogatást, amely csak három hónapig jár és nagyon alacsony az összeget.

„Te is elismerted, hogy az első hullámban jól védekeztünk. Akkor miért támadtátok folyton a járványügyi intézkedéseket?” – tette fel a kérdést Tordainak Hollik István, majd rövid, parttalan vita következett tesztekről, lélegeztetőgépekről, kórházi ágyak kiürítéséről.

A kormány az egészségügyi szakemberek javaslatai alapján hozta meg a védekezési intézkedéseket, tehát, ha a baloldal ezeket bírája, akkor őket támadja

– mondta a fideszes politikus, és arra kérte Tordai Bencét, hogy ne politizálják át az egészségügyi intézkedéseket - olvasható a mandiner.hu-n.

A két politikus vitáját szombaton 23.05 és vasárnap 14.05 perckor megismételjük a Hír TV műsorán .

Hír TV/Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!