2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Továbbra sem írták ki a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást

2020. augusztus 2., vasárnap 15:05

Továbbra sem írták ki a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló beruházás közbeszerzési eljárását. Pedig korábban Tüttő Kata és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesek is úgy nyilatkoztak, július végéig kiírják a közbeszerzési eljárást és 2021-ben megkezdődhetnek a felújítási munkálatok.

A főpolgármester még július elején az ATV-ben beszélt arról, hogy gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást.

Végül július 24-én közölte a Budapesti Közlekedési Központ, hogy indulhat a közbeszerzés, ugyanis az Igazgatóság jóváhagyta a Széchenyi lánchíd felújításának kivitelezési munkáira kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását. Azt is hozzátették: az eljárás kiírása napokon belül megjelenik.

Erről beszélt a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is.

„Az is megvan, hogy milyen feltételekkel, milyen típusú közbeszerzési eljárás kerül kiírásra. Innentől kezdve ez meg fog jelenni ebben a hónapban. Utána fog kiderülni az, hogy lesz-e jelentkező.”

Nemcsak Tüttő Kata, de Gy. Németh Erzsébet is azt hangoztatta, hogy a közbeszerzési eljárás júliusban kiírásra kerül, a felújítás pedig hamarosan elindulhat.

„Szerencsére úgy, ahogy terveztük, a közbeszerzést kiírta a BKK, elindul a beruházás. Kilenc év alatt Tarlós Istvánnak nem sikerült felújítani, mi viszont 2023-ra, Budapest 150. évfordulójára fel foguk újítani.”

Csakhogy a főváros vezetése által beharangozottakkal ellentétben a Közbeszerzési Hatóság honlapján továbbra sem jelent meg a Széchenyi lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési értesítő.

Híradónk szerette volna megtudni a Budapesti Közlekedési Központtól, mi az oka az újabb csúszásnak: a BKK arra hivatkozott, hogy a dokumentumot már elküldték a Közbeszerzési Hatóság felé, de az még jóváhagyás alatt van.

A hatóság azonban tartalmi hibák miatt elutasította a híd rekonstrukciójára vonatkozó közbeszerzést.

Folytatódik Karácsony Gergelyék bohózata-reagált a hírre a fővárosi Fidesz. Közleményükben hangsúlyozzák: Több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírna a városvezetésnek. Hozzátették: a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, és a szerencsétlenkedés miatt.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír