2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Továbbra sem írt ki közbeszerzést a fővárosi önkormányzat

Továbbra sem sikerült kiírni a Lánchíd felújításához szükséges közbeszerzést, bár ülésezett a BKK igazgatósága, aki dönthetett volna erről. A főpolgármester-helyettes szerint a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzat mindenben helyesen járt el a renoválás kapcsán. Tüttő Kata szerint, ha júliusban kiírják a közbeszerzést 2023-ban érhet véget a Lánchíd felújítása.

  • Továbbra sem írt ki közbeszerzést a fővárosi önkormányzat

A főpolgármester még július elején beszélt arról, hogy gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást.

A várakozások ellenére azonban a BKK Igazgatósága nem döntött a Lánchíd felújításának közbeszerzési kiírásáról pénteken.- erről számolt be közösségi oldalán Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatósági tagja. Mint írta véleménye szerint

súlyos károkat okozhat az elmúlt fél év semmittevése. Igazi Mekk-mester tempó!

- zárta bejegyzését.

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat pedig minden felelősséget hárít a a Lánchíd felújítása ügyében. A főpolgármester-helyettes szerint a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzat mindenben felelősen járt el és nem tehet arról, hogy még mindig nem sikerült kiírni a közbeszerzést sem a Lánchíd renoválása kapcsán. Tüttő Kata Híradónk kérdésére azt mondta, azért nem tudják kiírni a közbeszerzést, mert a kormány még nem adta oda 6 milliárd forintot, amelyet a felújításra ígért.

Miniszterelnökséget vezető miniszter Híradónknak úgy reagált:

a főváros céltalan politikai vitákat folytat a kormánnyal, miközben arra sem képes, hogy a saját feladatkörébe tartozó Lánchídra kiírjon egy közbeszerzést.

A Fidesz kommunikációs igazgatója korábban arról beszélt, hogy ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz–KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást.

Kapcsolódó tartalom:

Schanda: Karácsonyék szerencsétlenkedése miatt százmilliókat és fejlesztéseket bukik Budapest

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A kampányt berúgtuk!

Orbán Viktor: A kampányt berúgtuk!

A kampányt berúgtuk – írta közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök bejegyzéséből kiderült, hogy elérkezett országjárásának első állomására, Nemesgörzsönybe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!