2020. november 28.,
szombat, Stefánia napja

Továbbra sem írt ki közbeszerzést a fővárosi önkormányzat

Hír TV

2020. július 17., péntek 17:07

Továbbra sem sikerült kiírni a Lánchíd felújításához szükséges közbeszerzést, bár ülésezett a BKK igazgatósága, aki dönthetett volna erről. A főpolgármester-helyettes szerint a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzat mindenben helyesen járt el a renoválás kapcsán. Tüttő Kata szerint, ha júliusban kiírják a közbeszerzést 2023-ban érhet véget a Lánchíd felújítása.

A főpolgármester még július elején beszélt arról, hogy gyakorlatilag már kész van az új tender a Lánchíd felújítására és hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást.

A várakozások ellenére azonban a BKK Igazgatósága nem döntött a Lánchíd felújításának közbeszerzési kiírásáról pénteken.- erről számolt be közösségi oldalán Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatósági tagja. Mint írta véleménye szerint

súlyos károkat okozhat az elmúlt fél év semmittevése. Igazi Mekk-mester tempó!

- zárta bejegyzését.

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat pedig minden felelősséget hárít a a Lánchíd felújítása ügyében. A főpolgármester-helyettes szerint a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzat mindenben felelősen járt el és nem tehet arról, hogy még mindig nem sikerült kiírni a közbeszerzést sem a Lánchíd renoválása kapcsán. Tüttő Kata Híradónk kérdésére azt mondta, azért nem tudják kiírni a közbeszerzést, mert a kormány még nem adta oda 6 milliárd forintot, amelyet a felújításra ígért.

Miniszterelnökséget vezető miniszter Híradónknak úgy reagált:

a főváros céltalan politikai vitákat folytat a kormánnyal, miközben arra sem képes, hogy a saját feladatkörébe tartozó Lánchídra kiírjon egy közbeszerzést.

A Fidesz kommunikációs igazgatója korábban arról beszélt, hogy ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz–KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást.

Kapcsolódó tartalom:

Schanda: Karácsonyék szerencsétlenkedése miatt százmilliókat és fejlesztéseket bukik Budapest

Hír TV