2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Továbbra is gondot okoz a közlekedésben a borsodi folyók áradása

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el. A Borsodban közlekedőket arra kérik: indulás előtt az Útinform oldalán tájékozódjanak az aktuális lezárásokról. Az OVF jelentése szerint lassú apadás kezdődött a Sajón, a Bódván és a Hernádon.

  • Továbbra is gondot okoz a közlekedésben a borsodi folyók áradása

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt vasárnap hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel. Hozzátette: ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton.

A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben több útszakaszon.

A Sajó áradása miatt vasárnap a kora reggeli órákban Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik.

Pécsi Norbert Sándor az MTI-t vasárnap délelőtt arról tájékoztatta, hogy megnyitották a Halmaj és Hernádkércs közötti mellékutat, így Kiskinizs már elérhető.

OVF: Lassú apadás kezdődött a Sajón, a Bódván és a Hernádon

A Sajó-Bódva-Hernád vízrendszeren a felső és a középső szakaszokon már mindenhol lassú apadás kezdődött, a vízgyűjtő területeken nem kell újabb csapadékra számítani a jövő héten - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel. 

A Sajó Sajópüspökinél csütörtök reggel tetőzött, Sajószentpéternél és Felsőzsolcánál pénteken este. A folyó alsó szakasza a Hernád torkolata alatt a Hernádon érkező árhullám miatt még lassan árad.

A Hernád Hidasnémetinél csütörtök este tetőzött, Gesztelynél szombaton késő este, azóta apad a folyó.

A Bódván Hidvégardónál csütörtök reggel következett be a tetőzés, Szendrő szombati, hosszan elhúzódó tetőzése után este megindult a lassú apadás.

Az Ipoly Ipolytarnócnál csütörtök délben tetőzött. Nógrádszakálnál szombaton éjjel egy újabb kisebb, az I. fokú szinttől elmaradó tetőzés alakult ki 310 centiméterrel, vasárnap reggel 269 centimétert mértek.

A tájékoztatás szerint a Bodrogon kisebb vízszintemelkedés várható, amely azonban elmarad az I. fok szintjétől.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!