2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

További parkolóhelyeket vesznek el Józsefvárosban

Jövő héttől újabb parkolóhelyeket vesz el az autósoktól a baloldali vezetés Józsefvárosban. A Pikó András vezette önkormányzat most, a Rákóczi téri vásárcsarnok mögötti szakaszról tiltja ki az autóforgalmat. Helyette székeket és asztalokat helyeznek el. A kerület lakói aggódnak, ugyanis a Harminckettesek terén kihelyezett ülőalkalmatosságokat is wc-nek használják a hajléktalanok.

  • További parkolóhelyeket vesznek el Józsefvárosban

Alvó, lerészegedett hajléktalanok fekszenek a padokon. Így néz ki a 8. kerületben található Harminckettesek tere, amit a parkoló autók elől zárt el a baloldali vezetésű önkormányzat. Helyette székeket és padokat helyeztek ki, amiket az utcán élők életvitelszerűen használnak, WC-nek is.

,,Itt állandóan randalíroznak, állandóan részegek és wc-nek használják ezt a területet.” – ezt egy Józsefvárosban élő nő nyilatkozta felháborodva a híradónknak. Elmondása szerint a problémát csak tovább fokozza, hogy egyre nehezebb parkolni a kerületben.

A Józsefvárosi Önkormányzat ugyanis nemrég facebook-oldalán jelentette be: ,,Szeptember 11-én megváltozik a forgalmi rend a Víg utcában a Déri Miksa és a Vásár utca közötti szakaszon. A Rákóczi csarnok mögötti szakaszon megszűnik az autóforgalom és a parkolás.”

,,Pikó András szerint az egy fejlesztés, hogyha lezárunk egy utcát és műanyag székeket rakunk az aszfaltra.” – hangsúlyozta Vörös Tamás. A Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője szerint Pikó András megsarcolja azokat a lakókat, akik pusztán a lakóhelyükhöz közel szeretnének parkolni.

Miközben Pikó András maga is szolgálati autót használ, Járdaszabadítás a Palotanegyedben programjával facebook-oldalán is folyamatosan büszkélkedik. A múlt hónapban 101 parkolóhelyet vettek el a helyiektől. Ezzel megközelítőleg háromszáz parkolóhely szűnt meg, amióta Pikó András a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!