2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Tovább keresnék a felelőst a szocialisták

  • Tovább keresnék a felelőst a szocialisták

A szocialisták újabb kérdésekkel fordulnak a kormányzathoz a valsartan botránnyal kapcsolatban.

Júliusban derült ki, hogy a Kínában gyártott gyógyszerhatóanyag rákkeltő szennyeződést tartalmaz, majd globálisan visszahívták az ebből készült vérnyomáscsökkentő gyógyszereket.

Az ellenzéki párt alelnöke szerint azóta sem derült ki, ki a felelős azért, hogy Magyarországon forgalomban lehettek a valsartanos pirulák.

A szocialisták azt is szeretnék tudni, hogy mit tesz a kormányzat azért, hogy a ne forduljon elő több ilyen eset, és hogy ki fogja megtéríteni a TB által a szennyezett gyógyszerekért kifizetett milliárdokat.

Hegyi Gyula bejelentette: maga is szedett valsartan hatóanyagú gyógyszert, és amennyiben a kormányzat nem lép, kész büntető feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen.

El kell ismernünk, hogy ezt a gyógyszert nem Magyarországon gyártották, tulajdonképpen nem a magyar kormány felelőssége az, hogy ez a gyógyszer ilyennek készült. A magyar kormány felelőssége viszont az, hogy hosszú éveken át ez a gyógyszer szennyezett, mérgezett Magyarországon, és ezzel kapcsolatban senki nem lépett. Nos a kormány azt a választ adta, hogy minden felelősség a gyógyszergyártó cégeket terhel, a magyar hatóságoknak legfeljebb - mondják - szórópróbaszerű ellenőrzésre lett volna lehetősége. Ilyen ellenőrzés se történt egyáltalán a hosszú elmúlt években, hiszen ha történt volna, akkor kibukott volna az igazság - mondta a párt alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!