2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 11:00

Belföld

Tovább folytatódik a Hungary Helps Program

Tovább folytatódik a Hungary Helps Program. A Miniszterelnökség közleménye.

  • Tovább folytatódik a Hungary Helps Program

Az egyes magyar sajtóorgánumokban megjelent álhírekkel szemben a Hungary Helps Program folytatja küldetését. Magyarország 2017 elején indult humanitárius segítségnyújtási keretprogramja több mint 70 000 válságrégióban élő embernek, köztük kiemelten üldözött keresztényeknek tette lehetővé a helyben maradást, ezzel csökkentve az Európára és hazánkra nehezedő migrációs nyomást. Alapelvünk, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

A nemzetközi összevetésben is példaértékűnek tekintett kezdeményezés megszüntetésével kapcsolatban terjesztett álhírek az alapvető közjogi ismeretek hiányát mutatják. A Program kereteit és tartalmát a 2018. évi CXX. törvény a Hungary Helps Programról rögzítette. Ez az Országgyűlés által elfogadott jogszabály határozza meg a Hungary Helps Programot Magyarország humanitárius segítségnyújtási programjaként. Ennek következtében a dereguláció jegyében lehetőség nyílt az aktualitását vesztett, alacsonyabb szintű jogszabályok visszavonására.

A Hungary Helps Program korábbi támogatási programjainak változatlan lebonyolítása mellett, a nemzetközi humanitárius tapasztalatok bevonásával részt vesz a koronavírus elleni hazai küzdelemben is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!