2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Tovább dagad a pedofilbotrány az újbudai óvodában + videó

Házkutatást tartottak az újbudai önkormányzatnál. Azt próbálják kideríteni, hogy érkeztek-e be olyan levelek, amelyekben a szülők a Gazdagréti Szivárvány Óvoda pedofilgyanúba keveredett volt alkalmazottjáról panaszkodtak. A DK-s vezetésű önkormányzat szerint ilyenek nincsenek. Szülők egy része azonban állítja, sok ilyen panasz volt, csak senki nem mert beszélni a kerületben erről. Közben kiderült, a képviselők által felállított, a kerületi vezetés esetleges felelősségét is vizsgáló fegyelmi tanácsot maga a DK-s polgármester vezeti.

  • Tovább dagad a pedofilbotrány az újbudai óvodában + videó

A Gazdagréti Szivárvány óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe egy hete. Később kiderült: a férfi nevelőanyja a helyi ellenzéki vezetésű önkormányzatnál befolyásos pozíciót tölt be.

Király Nóra, a Fiatal Caládosok Klubjának alapítója, akihez az ügyben szinte naponta fordulnak szülők és óvónők, cégjegyzéki adatokra hivatkozva arról beszélt, a gyanúsított cégének egy 6 millió forintos jelenleg is élő szerződése van az újbudai önkormányzattal.

Stábunk megkereste az önkormányzatot: azt szerettük volna megtudni, hogy mi az oka, hogy ez a szerződés a mai napig él, illetve, hogy milyen feladatokkal bízta meg az önkormányzat a betéti társaságot? Kérdésünkre e-mailben válaszoltak, amelyben azt írták,

a pedofil ügyben gyanúsított férfi és nevelőanyjának, a DK polgármester egyik bizalmasának közös vállalkozásával kötött szerződést 2024. február 29-én felbontotta az önkormányzat.

A pedofíliával gyanúsított, pedagógiai asszisztens készíthetett PR-filmeket a DK-s László Imre önkormányzatának - erről ír a Magyar Nemzet. A lap megtudta,

a 2019-es önkormányzati választás után kezdett emelkedni a férfi cégének bevétele, nulláról egészen sokmilliósra. De csak mióta a DK vezeti a kerületet

- írja a lap.

Nem ez az egyetlen ellentmondásos ügy a baloldali vezetésű önkormányzathoz kötődő pedofilügyben. A BRFK nyomozói csütörtökön házkutatást tartottak az újbudai önkormányzatnál. Azt szerették volna kideríteni, hogy érkeztek-e szülői panaszlevelek az óvoda pedofilgyanúba keveredett volt alkalmazottjával szemben. Több szülő ugyanis állítja, évek alatt többször is jelezték, hogy baj van az óvoda egyik alkalmazottjával. Ezt azonban a baloldali önkormányzat a kezdetektől a tagadta. A KDNP kerületi frakcióvezetője szerint ezekről az intézményvezető, éppen az alkalmazott nevelőanyjának a DK-s polgármesterhez fűződő viszonya miatt nem mert beszámolni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!