2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

László Imre felügyeli a pedofíliával gyanúsított pedagógiai asszisztens ügyét vizsgáló eljárást + videó

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere lesz annak a fegyelmi tanácsnak az elnöke, amely az újbudai óvoda igazgatója elleni eljárást vizsgálja. A vizsgálat idejére az intézményvezető munkaviszonyát felfüggesztették. A rendőrség házkutatást tartott az újbudai önkormányzatnál. Azt próbálják kideríteni, hogy érkeztek-e olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjához köthető.

  • László Imre felügyeli a pedofíliával gyanúsított pedagógiai asszisztens ügyét vizsgáló eljárást + videó

Egy hete robbant ki a Gazdagréti Szivárvány óvoda-botrány. Az intézmény egyik dolgozóját szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe. A férfiről később kiderült, hogy nevelőanyja a helyi ellenzéki vezetésű önkormányzatnál magas pozíciót tölt be. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szerint ezért nem lépett már korábban az önkormányzat. Az is kiderült, hogy a gyanúsított cégének egy 6 milliós élő szerződése van az újbudai önkormányzattal. Azóta az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztették, a képviselőtestület pedig egy zárt ülésen fegyelmi tanácsot állított fel.

A rendőrséggel szinkronban működtünk. Nem arról szól a történet, hogy azt csinálunk amit akarunk, mert ebből csak baj származik. Ezeket a dolgokat meg fogjuk tudni, a sajtóközleményben benne lesz. Kérem most...Ez nem sajtótájékoztató, kérem most elégedjenek meg ennyivel!

-mondta Újbuda polgármestere, László Imre. 

A híradó további kérdéseket intézett a polgármesterhez, de László Imre hátat fordított stábunknak. 

A testületnek azt kellene kiderítenie egyebek mellett, hogy késlekedett-e az önkormányzat, illetve van-e felelőssége valamelyik vezetőnek az ügyben. A fegyelmi tanácsot viszont éppen a DK-s polgármester, László Imre vezeti. Rajta kívül 2 helyi óvoda pedagógus tagja még a testületnek.

Király Nóra, korábbi alpolgármester szerint ezzel a döntéssel csak a szőnyeg alá söprik a problémát.

Teljes mértékben kizárják belőle az ellenzéki képviselőket, jelen esetben a fideszes képviselőket, nem hívják meg a szakembereket, a gyámhatóságot, nem hívják meg az érintett óvónőket, akik esetleg tudnának nyilatkozni ebben az ügyben. Nem hívják meg a szülői szervezeteket, a családszervezeteket. tehát azt gondoljuk, hogy ez az ál vizsgálóbizottság is csak arra való, hogy továbbra is csak szőnyeg alá söpörjék ezt az ügyet.

- fogalmazott a FICSAK alapítója, Király Nóra.

Az önkormányzat a Kulturális és Köznevelési Bizottságot is megbízta, hogy dolgozzon ki további intézkedéseket, amelyek erősítik és javítják a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

Közben folyik a rendőrségi vizsgálat. A nyomozók házkutatást tartottak az újbudai önkormányzatnál. Azt szeretnék kideríteni, hogy érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek. A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!