2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

László Imre felügyeli a pedofíliával gyanúsított pedagógiai asszisztens ügyét vizsgáló eljárást + videó

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere lesz annak a fegyelmi tanácsnak az elnöke, amely az újbudai óvoda igazgatója elleni eljárást vizsgálja. A vizsgálat idejére az intézményvezető munkaviszonyát felfüggesztették. A rendőrség házkutatást tartott az újbudai önkormányzatnál. Azt próbálják kideríteni, hogy érkeztek-e olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjához köthető.

  • László Imre felügyeli a pedofíliával gyanúsított pedagógiai asszisztens ügyét vizsgáló eljárást + videó

Egy hete robbant ki a Gazdagréti Szivárvány óvoda-botrány. Az intézmény egyik dolgozóját szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe. A férfiről később kiderült, hogy nevelőanyja a helyi ellenzéki vezetésű önkormányzatnál magas pozíciót tölt be. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szerint ezért nem lépett már korábban az önkormányzat. Az is kiderült, hogy a gyanúsított cégének egy 6 milliós élő szerződése van az újbudai önkormányzattal. Azóta az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztették, a képviselőtestület pedig egy zárt ülésen fegyelmi tanácsot állított fel.

A rendőrséggel szinkronban működtünk. Nem arról szól a történet, hogy azt csinálunk amit akarunk, mert ebből csak baj származik. Ezeket a dolgokat meg fogjuk tudni, a sajtóközleményben benne lesz. Kérem most...Ez nem sajtótájékoztató, kérem most elégedjenek meg ennyivel!

-mondta Újbuda polgármestere, László Imre. 

A híradó további kérdéseket intézett a polgármesterhez, de László Imre hátat fordított stábunknak. 

A testületnek azt kellene kiderítenie egyebek mellett, hogy késlekedett-e az önkormányzat, illetve van-e felelőssége valamelyik vezetőnek az ügyben. A fegyelmi tanácsot viszont éppen a DK-s polgármester, László Imre vezeti. Rajta kívül 2 helyi óvoda pedagógus tagja még a testületnek.

Király Nóra, korábbi alpolgármester szerint ezzel a döntéssel csak a szőnyeg alá söprik a problémát.

Teljes mértékben kizárják belőle az ellenzéki képviselőket, jelen esetben a fideszes képviselőket, nem hívják meg a szakembereket, a gyámhatóságot, nem hívják meg az érintett óvónőket, akik esetleg tudnának nyilatkozni ebben az ügyben. Nem hívják meg a szülői szervezeteket, a családszervezeteket. tehát azt gondoljuk, hogy ez az ál vizsgálóbizottság is csak arra való, hogy továbbra is csak szőnyeg alá söpörjék ezt az ügyet.

- fogalmazott a FICSAK alapítója, Király Nóra.

Az önkormányzat a Kulturális és Köznevelési Bizottságot is megbízta, hogy dolgozzon ki további intézkedéseket, amelyek erősítik és javítják a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

Közben folyik a rendőrségi vizsgálat. A nyomozók házkutatást tartottak az újbudai önkormányzatnál. Azt szeretnék kideríteni, hogy érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek. A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!