2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Tovább bővülnek a lakosság sportolási lehetőségei

950 millió forintból bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit idén a kormány – jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz elmondta: a kerékpározás népszerűsítéséért elindítják az Országos Bringapark Programot, emellett folytatódik az Országos Futópálya-építési program és a Vasalt Utak Program is.

  • Tovább bővülnek a lakosság sportolási lehetőségei

A sziklamászáshoz szükséges fogásokat gyakorolja ez a lány egy budapesti mászófal teremben. A sportág feltételeinek javítását szolgálja a Vasalt Utak Program. Tizennégy helyszínre érkezett jelentkezés, ebből 4 helyszín fog idén megvalósulni, tehát idén elkezdik a kivitelezést.

Jelenleg 4 Via Ferrata útvonalon végeznek fejlesztéseket – mondta a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke. Kandrács Ildikó hozzátette: a fixen beszerelt fém kábelekkel, létrákkal, hidakkal és lépcsőkkel tűzdelt hegyi utak csaknem 150 millió forintból újulhatnak meg.

„Magyarországon jelen pillanatban körülbelül olyan 50-52 sziklamászó hely van, amit használnak a mászóink, és ezek ugye már 40-50 éves sziklamászó helyek, nagyon sok el van hanyagolva, nagyon sok régi felszereléssel van ellátva, úgyhogy igencsak ráfér ezekre a sziklamászó helyekre a felújítás”

- mondta a Magyar Hegy -és Sportmászó Szövetség elnöke, Kandrács Ildikó.

A bringaparkok és futókörök építésére a kormány 400-400 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

„Mindegy, hogy mit, csak csinálják, mozogjanak és járulékos haszna lesz ennek, ami nem elhanyagolható. Hogyha több gyerek kezd el biciklizni, több gyerek kezd el falat mászni, akkor valószínűleg nagyobb eséllyel találkozunk tehetségekkel, csiszolatlan gyémántokkal, akikkel érdemes foglalkozni. De elsősorban ez a program azt a célt szolgálja, hogy minél többen kezdjenek el mozogni”

- fogalmazott az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz. 

A kormánybiztos hangsúlyozta: a három program célja, hogy hosszútávon is jó lehetőséget és minőségi feltételeket biztosítsanak az embereknek ahhoz, hogy sportolhassanak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!