2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Körhinta 13:00

Belföld

Törvénytelenül kapott ügyvédi szakvizsgát az MSZP-s Czeglédy?

Törvénytelenül szerezhette jogi szakvizsgáját Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi politikusa a Pestisrácok.hu szerint. Az internetes hírportál úgy tudja, hogy a szocialista politikus abban az időszakban töltötte 3 éves joggyakorlati idejét, amikor Szombathely alpolgármestere volt. A szakvizsga előfeltételeként csak jogi képesítéshez kötött, főállású munkakörben töltött szakmai gyakorlati idő számítható be, az alpolgármesteri tisztség pedig nem tartozik ebbe a körbe. A helyi Fidesz hétfőb büntető-feljelentést tesz az ügyben. Ceglédy tagadja a vádakat.

„Jogtalanul kaphatott ügyvédi szakvizsgát a szocialista Czeglédy Csaba” – a Pestisrácok.hu leplezte le a szombathelyi MSZP-s politikust. Az oknyomozóportál úgy tudja, hogy a 2002-ben adócsalásért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Czeglédy Csaba abban az időszakban töltötte három éves joggyakorlati idejét, amikor főállásban Szombathely alpolgármestere volt. Az idevonatkozó rendelet szerint csak jogi képesítéshez kötött főállású munkakörben töltött szakmai gyakorlati idő számítható be a szakvizsga előfeltételeként, az alpolgármesteri tisztség viszont nem ilyen. Czeglédy Csaba szerint lejárató kampányról van szó.

– Aki pofonokat ad, az kap is pofonokat. Állni kell tudni ezeket a pofonokat, úgyhogy én e körben értékelem a pestisrácok írását. Egyébként a sajtó-helyreigazítási kérelmet már elküldtem nekik, hiszen valós tényeket hamis színben tüntetnek fel. Tény, hogy főállású alpolgármester voltam, tény, hogy jogi előadónként ezzel párhuzamosan munkát végeztem. Azonban ettől ez még nem jogszerűtlen – mondta a Hír TV-nek Czeglédy.

A szocialista politikus joggyakorlatát a budapesti Monopoly Kft.-nél töltötte.

– Egy jogi előadói munka nem helyhez kötött, nyilvánvalóan ugye nekem nem kellett tárgyalásokra járnom, mert nem ügyvédi irodában dolgoztam. Tehát ez nem helyhez kötött, tehát az, hogy egy cégnek Budapesten van a székhelye, az nem azt jelenti, hogy mondjuk Szombathelyen az íróasztalom mellett nem tudok munkát végezni. Másrészről pedig én nem egyszer napközben ingáztam meg hétvégén is ugyanúgy dolgoztam – tette hozzá a MSZP Vas megyei szervezetének elnökségi tagja.

Büntetőfeljelentést tesz a helyi Fidesz

Az önkormányzati törvény szerint Czeglédy Csabának, alpolgármesterként néhány kivételtől eltekintve nem lehetett volna egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonya. A helyi Fidesz hétfőn büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

– Ezt a kérdéskört a rendőrségnek kell kivizsgálnia, hiszen ha ez a munkavégzés nem volt valós, csak igazolásra került – ezt én nem tudom, hogy így történt-e – akkor viszont itt szintén egy okirathamisításról van szó. Hiszen olyan jogi előadói munkakört igazolt le, amit nem végzett el – jelentette ki Lazáry Viktor.

Czeglédy Csaba egyébként saját ügyvédi irodát működtet, mások mellett ő képviselte Gyurcsány Ferencet, a Hír TV Célpont című műsora által kirobbantott diplomabotrányban is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!