2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

Törvénysértő a józsefvárosi önkormányzat közétkeztetési szerződése

Törvénysértő a józsefvárosi önkormányzati közétkeztetési szerződése, mert a közbeszerzési eljárás még zajlik, ezért szabálytalan a jelenlegi cég foglalkoztatása - írja a Magyar Nemzet. Szilágyi Demeter, a kerület Fidesz-Kdnp-s képviselője a menza-botrány kapcsán úgy fogalmazott: Pikó Andrásnak vállalnia kell a felelősséget.

  • Törvénysértő a józsefvárosi önkormányzat közétkeztetési szerződése

Új szolgáltatót bízott meg a közétkeztetés lebonyolításával a nyolcaik kerület balliberális polgármestere. Pikó András választása azért esett a cégre mert elmondása szerint számára fontos a közétkeztetésben részt vevők jobb minőségű és kedvezőbb árú kiszolgálása.

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal legutóbbi vizsgálata azonban csaknem 32 kg kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszert talált az új szolgáltatójánál.

Pikó András az érintett céggel ráadásul a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egy személyben, közbeszerzés nélkül állapodott meg.

A Magyar Nemzet információi szerint az eljárás törvénysértő mert a feladatra a közbeszerzési eljárás jelenleg is zajlik még. A lap szerint ezért szabálytalan a jelenlegi cég foglalkoztatása.

Kerestük az ügyben Pikó Andrást, de adásunkig nem reagált.

Az ügyben a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a kerület Fidesz-KDNP-s képviselője.

Szilágyi Demeter hozzátette: Pikó András azt állítja: egyik józsefvárosi intézménybe sem került a problémás élelmiszerekből, de ezt hivatalos dokumentummal nem támasztotta alá.

 

Kapcsolódó anyagaink:

Szilágyi Demeter: Hamarabb volt meg a győztes, mint ahogy a versenyt meghirdették

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!