2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Toroczkai László: Túlzó gondolat az, amire Vadai Ágnes tett javaslatot

Új médiatörvényre van szükség, amit elsősorban a legdurvább cenzúrát gyakorlókkal szemben kellene megfogalmazni - közölte a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László mindezt arra reagálva közölte, hogy a DK-s Vadai Ágnes egy cikkhez úgy szólt hozzá: a kormányzati média propagandistái ugyanúgy elnyerik majd méltó büntetésüket, mint Ruandában, vagy a náci Németországban. A momentumos Donáth Anna pedig párttársa kijelentései miatt magyarázkodott.

  • Toroczkai László: Túlzó gondolat az, amire Vadai Ágnes tett javaslatot

A sajtószabadság visszaállításáról beszélt az ATV-ben a Momentum európai parlamenti képviselője. Donáth Anna egyúttal párttársa kijelentései kapcsán magyarázkodott. Fekete-Győr András korábban ugyanis azt mondta: eltiltaná foglalkozásuktól a "propagandistákat", sőt velük szemben szigorítaná a büntetőtörvénykönyvet is.

Nem a Momentum képviselői az egyetlenek, akik támadják a hazai médiumokat és annak munkatársait.

A DK-s Vadai Ágnes a népirtásról elhíresült ruandai és a náci németországi médiahelyzethez hasonlította a magyar közszolgálati tévét.

A Gyurcsány-párti politikus azt állította: Ruandában és a Hitleri Németországban is ez a fajta propaganda előzte meg a fizikai atrocitásokkal induló, népirtásba torkolló eseményeket. Vadai Ágnes hozzátette: az említett országok újságírói végül elnyerték méltó büntetésüket.

Azt ugyan erősnek érzem, amire Vadai Ágnes tett javaslatot, tehát hogy a második világháború végéhez hasonlóan újságírókat, úgynevezett propagandistákat kivégezzenek Magyarországon

- így vélekedett Vadai Ágnes javaslatáról a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László ugyanakkor támogatja egy új médiatörvény létrehozását.

Ugyanakkor minthogyha Vadai Ágnes csak félig látná az igazságot és azt gondoljuk, hogyha Vadai Ágnes A-t mondott akkor mondjon B-t is. És beszéljen arról, hogy Magyarországon az egyik legnézettebb hírműsor azon az RTL Klub nevű csatornán fut, ahová az elmúlt 25 éves politikai pályafutásom alatt egyszer sem sikerült bejutnom, nehogy esetleg valamilyen nemzeti, jobboldali, vagy konzervatív álláspontot is el tudjak mondani.

A pártelnök emlékeztetett: az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi csatorna tulajdonosi cége az, ami cenzúrázza a hozzászólásokat a közösségi médiafelületeken. Toroczkai László szerint ezért igenis szükség van egy új médiatörvényre, de előbb a legdurvább cenzúrát alkalmazó cégekkel szemben kellene iránymutatásokat megfogalmazni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!