2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Tömegek a budapesti parkokban

Felemásra sikerült Budapesten a húsvéti hosszú hétvége miatti kijárási szigorítás. A főpolgármester összesen három forgalmasabb közterületet záratott le, míg voltak olyan parkok, amelyek nyitva maradtak.

  • Tömegek a budapesti parkokban

Pénteken délelőtt zárták le a Margitsziget mindkét bejáratát, ez a férfi már gyalog sem tudott bemenni. Még a villamosok sem álltak meg itt. A futók, sportolók a pesti alsó rakpartra szorultak.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön rendelte el, hogy húsvét hétfő estig nem látogatható sem sportolás, sem kutyasétáltatás céljából a Margitsziget, az Óbudai sziget és a Római-part sem. Utóbbin jó időben nyüzsögnek a futók, kerékpározók, és a vendéglátó egységek is tele vannak. Most üres volt a csaknem 4-5 kilométeres dunai partszakasz. A tömeg elől táblákkal és szalagokkal zárták le, csupán egy helyen voltak a hatóság munkatársai. Egy budakalászi nő például egyáltalán nem örült az óvintézkedésnek.

Volt azonban olyan is, aki a lezárás ellenére bejutott a Római partra.

Ez pedig már Budapest másik közkedvelt szabadidős parkja, a Kopaszi-gát. Ezt nem zárták le a tömeg elől, amit sok futó, kerékpáros ki is használt. A vendéglátó helyek közül egy kinyitott, bár beülni nem lehetett.

Napozó férfi, sétáló párok, családok a Városligeti tónál. Mivel a Városligetet fizikailag nem lehet lezárni, ezért az üzemeltető Városliget Zrt arra kérte a budapestieket, hogy a koronavírus-járvány miatt a hosszú hétvégén ne menjenek a parkba, legfeljebb az egyéni szabadidős sporttevékenységre használják azt. A kijárási korlátozás betartását a rendőrök ellenőrizhetik.

"Most nem a Húsvéttal kapcsolatos ittasság-ellenőrzés adja az okát annak, hogy jelen legyünk, hanem a kijárási korlátozás szabályainak betartatása, tehát kérem, hogy figyeljenek a szabályok betartására - igen, előfordulhat, hogy egy rendőrnek kell számot adni arról, hogy miért hagyták el az otthonukat, és amennyiben ezt nem alapos indokkal tették, akkor számítani kell figyelmeztetésre, helyszíni bírságra, vagy súlyosabb esetben feljelentésre is"

- mondta az ügyeleti központ vezetője, Lakatos Tibor. 

A kijárási korlátozás szabályainak megsértése miatta az elmúlt 24 órában a rendőrök 1255-ször intézkedtek, ennek a fele figyelmeztetés volt.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!