2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Több mint száz határsértőt és két embercsempészt fogtak el Bács-Kiskunban egy nap alatt

Tizenkét esetben összesen százkét illegális bevándorlóval és két embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák hétfőn Bács-Kiskun megyében - tette közzé a megyei rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Hercegszántón és Bácsszőlősön, valamint a tompai közúti határátkelőhelyen tíz esetben összesen kilencvenkét külföldit tartóztattak fel hétfőn. A határsértők szír, palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat - közölték.

Nagybaracska térségében pedig egy osztrák és egy román rendszámú autó vezetőit igazoltatták. A járművekben utazó öt-öt szír férfi feltehetően illegálisan jutott az országba, a sofőrök pedig egy előre megbeszélt helyen vártak rájuk, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttassák őket - írták.

A gépkocsivezetőket embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A százkét határsértőt - mivel nem tudták hitelt érdemlően igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat - meghallgatásuk után visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz - olvasható a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!