2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vörös narkó 10:55

Belföld

Több mint másfél millió előfizetést érint kedvezően a módosítás

A telefonadót nem lehet áthárítani az ügyfélre abban az esetben, ha a szolgáltató korábban hűségnyilatkozatot íratott alá – erről Selmeczi Gabriella beszélt a Hír Televízió Rájátszás című műsorában. A Fidesz szóvivője kiemelte: a törvénymódosítás több mint másfél millió előfizetést érint kedvezően.

Selmeczi Gabriella a műsorban kifejtette: ha valaki hűségnyilatkozatot írt alá egy telefontársaságnál, és a társaság át akarja hárítani a telefonadót, akkor az előfizető csapdahelyzetbe kerül, hiszen a hűségnyilatkozat miatt nem tud egy másik céghez átmenni. A Fidesz szóvivője ennek kapcsán azt mondta: ezt a csapdahelyzetet oldják fel azzal a módosítással, melynek értelmében a társaság nem háríthatja át a telefonadót, ha az előfizető korábban hűségnyilatkozatot írt alá.

Mint ismert, a kormány döntése értelmében ez év végéig a magán-előfizetések után legfeljebb havi 400, céges szerződések után 1400 forintos adót kell befizetniük az államkasszába a távközlési cégeknek. A teher maximuma – amelynek alapja a percenként két forintban meghatározott adó – a távközlési válságadó kivezetése után, azaz jövőre 700, illetve 2500 forintra emelkedik. Ennek okán a mobilcégek közül a Telenor és a Vodafone látja újabb áremelés szükségességét, a piacvezető T-Mobile egyelőre nem változtat a díjain.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!