2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Több mint kétszáz rezidens kerülhet kórházakba soron kívül

  • Több mint kétszáz rezidens kerülhet kórházakba soron kívül

Soron kívül kerülhetnek a kórházakba fiatal orvosok. A Magyar Idők úgy tudja: az Emberi Erőforrások Minisztériuma már 210 szerződést aláírt a rezidensekkel. Augusztus közepén derült ki, hogy a közszférában érvényes létszámstop miatt a rezidenseket foglalkoztató Állami Egészségügyi Ellátóközpont nem veheti fel a frissen végzett orvosokat. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke a Hír Televíziónak azt mondta: felgyorsítaná a folyamatot, ha a mentősökhöz hasonlóan kivennék a rezidenseket a létszámstopra vonatkozó kormányrendeletből.

„Kvázi egyéni elbírálás alá kerül minden egyes ilyen szerződés periodikusan, és soha nem tudhatja az adott rezidens, hogy most egy hetet két hetet, vagy egy hónapot kell várni, még annak ellenére is, hogy az ígéret meg van és a gyakorlat is azt bizonyítja, hogy alá fogják írni ezeket a szerződéseket, hiszen két héttel ezelőtt körülbelül 210 ilyen szerződés került aláírásra. Számunkra az a jelzés érkezett, hogy a kormány kiemelten és soron kívül rendezi a helyzetet. Megnyugtató lenne, ha egy kormányrendelet-módosítással a rezidenseket kivennék ebből a körből” – fejtette ki Dénes Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!