2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Belföld

Több mint 1700-an akartak átjutni az ukrajnai zöld határon hazánkba az elmúlt évben

A zöld határon átszökő, háború elől menekülő kárpátaljaiak és ukránok is menekültügyi státuszt kapnak Magyarországon - erősítette meg a HírTV-nek Rétvári Bence. Azonban aki nem tudja magát igazolni, az illegális bevándorlónak minősül.

  • Több mint 1700-an akartak átjutni az ukrajnai zöld határon hazánkba az elmúlt évben

A háború kitörése óta folyamatosan nő a zöld határt átlépők száma, főleg mióta kényszersorozást is bevezettek.

Tavaly február óta létezik ilyen, hogy a zöld határon is érkeznek, elsősorban a háború elől menekülő, a kényszersorozás elől menekülő fiatal férfiak, ez több mint 1700 főt találtak meg a járőreink amikor átjöttek a magyar határon.

A háború elől menekülők férfiak és nők menekültügyi státuszt kapnak Magyarországon.

Azonban nagyon sokan még a háború kitörése előtt érkeztek Ukrajnába különböző Afrikai országokból, ha a jelenlegi körülményeket kihasználva ők lépnek át a zöldhatáron, továbbra is illegális bevándorlónak minősülnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!