2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Tízezrek az állami rendezvényeken

Légi- és víziparádé, nosztalgiavillamos és nyílt nap a Parlamentben. Több tízezren voltak kíváncsiak az ingyenes állami rendezvényekre. Sokan vidékről, vagy a határon túlról utaztak a fővárosba.

Megteltek délelőtt a rakpartok a légiparádé idejére. A látványos bemutatót a Magyar Honvédség Gripenjeinek felvonulása kezdte, majd a Parlament előtt könnyűszárnyas Apolló FOx 3-asok vonultatták fel Magyarország történelmi zászlóit. A nézőket mások mellett Illés Tamás Európa- és világbajnoki ezüstérmes műrepülő-világbajnok kápráztatta el légibalett-bemutatójával.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Sokan a budai rakparton végighúzódó Magyar Ízek sétányáról nézték a parádét, itt az ország tortáját is meg lehetett kóstolni. A cukrászsátor körül már délelőtt kígyózó sorok voltak, volt, aki negyed órát állt egy szelet sütiért. Azt, hogy nem ártott-e meg a sok édesség, a családok ingyenes vércukorszintmérésen ellenőrizhették.

A Duna másik oldalán a tervezettnél korábban, már fél egykor be lehetett menni a Parlamentbe. Délutánig 3500-an sétáltak fel az Országház díszlépcsőjén a Szent Koronához. A családok az ünnepen nosztalgiavillamossal is utazhattak a Deák Ferenc tér és Budafok közt. Az egészen kicsiket pedig bábszínház várta a Clark Ádám téren. Az ingyenes állami rendezvényekre tízezrek látogattak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Magyar Péter kiment a fiatalok egyik kedvenc fesztiváljára, az EFOTT-ra – derült ki a politikus közösségi oldalán megosztott élő videójából. Azonban a testőrein túl alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak a politikus panelbeszélgetésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!