2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Tizenöt évet kapott a hummerös gázoló

Első fokon 15 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék a hummerös gázolót. A vád szerint az osztrák férfi 2012 októberében Apátfalván szándékosan gázolta halálra a vele szemben intézkedő Kenéz Imre motoros rendőrt. Az osztrák sofőr az utolsó szó jogán bocsánatot kért az elhunyt rendőr családjától. Azt állította: nem akart elütni senkit, csak pánikban volt.

Az osztrák férfi és társai négy Hummer gyártmányú gépjárművel léptek be Nagylaknál Magyarországra. A vádlott kocsijával a 43-as főúton először megpróbált leszorítani egy traffipaxos rendőrautót az útról, amelyből a konvoj egyik tagját bemérték. Ezután két motoros rendőrjárőr megpróbálta megállítani a Hummert. A vádlott ekkor a megkülönböztető jelzést használó motoros rendőrt is megkísérelte leszorítani, neki is ütközött a terepjárójával.

„Az egyértelmű szándékos, heves, agresszív, erőszakos kormánymozdulatnak semmi más nem volt az oka és a szándéka, mint hogy a mellé érő motoros járőrt leszorítsa” – jelentette ki Joó Attila, a Szegedi Törvényszék bírája.

Az egyik rendőr ezután célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire, majd Apátfalva belterületén feltartóztatták a gépkocsit. A vádlott előbb megállt, majd hirtelen újra elindult, és elgázolta az egyik intézkedő járőrt. A rendőr a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

„A vádlott szándékosan, de nem egyenes szándékkal, nem a sértett halálát kívánva követte el ezt a cselekményét, hanem eshetőleges szándékkal, a történtekbe belenyugodva ütötte őt el” – fogalmazott a bíró.

A vádlott ezután késsel a másik rendőrre támadt, és a sérült rendőr fegyverét is meg akarta szerezni. Az osztrák férfit végül egy járókelő segítségével sikerült megbilincselni.

„A bíróság a vádlottat halmazati büntetésül 15 év fegyházra, 10 év közútijármű-vezetéstől eltiltásra, valamint 10 év Magyarország területéről való kiutasításra ítéli” – mondta ki az ítéletet Joó Attila.

Az ítélethirdetés előtt a férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért a meghalt rendőr családtagjaitól. „Nagyon sajnálom, nem szerettem volna, nem akartam, pánikban voltam. Csak bocsánatot szeretnék kérni, nagyon sajnálom” – fogalmazott Thomas Robert Bindberger.

A vádlott és védője már bejelentette fellebbezését, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!