2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje Csanádpalotánál

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai magyar-román autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán. Több órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre a gyulai és az ártándi határátkelőnél is.

  • Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje Csanádpalotánál

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délután közölte, az M43-as autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó tehergépjárművekből.

Hozzátette: a személyforgalomban a kilépőoldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki: hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamionforgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását - tudatta a százados.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős, akár hatórás várakozási idővel számolhatnak.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor 39 kilométeres, a Rákóczi-telepi csomópontig ér.

A gyulai határátkelőnél három órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre - mondta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A police.hu adatai szerint a szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát kell várakozniuk a teherfuvarozóknak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!