2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Tizenhét év fegyházat kapott Budaházy György

Az új, elsőfokú ítélet szerint az előzetesben töltött időt beszámítják, de Budaházy Györgyöt feltételesen sem lehet szabadlábra bocsátani.

  • Tizenhét év fegyházat kapott Budaházy György

Megszületett az új, elsőfokú ítélet a Hunnia-perben, a Fővárosi Törvényszék megismételt büntetőeljárásban Budaházy Györgyöt tizenhét év fegyházra ítélte. Az előzetesben töltött időt beszámítják, de Budaházy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A másod-, a harmad- és a nyolcadrendű vádlottat szintén tíz évnél súlyosabb szabadságvesztésre ítélték – számol be a Telex az ítéletről. A hatodrendű vádlott másfél év felfüggesztettet kapott.

A pernek Budaházy György mellett 16 vádlottja volt, a Fővárosi Törvényszék első alkalommal 2016-ban ítélte bűnösnek Budaházy Györgyöt és a 16-ból 14 vádlottat, egyéb, kisebb súlyú, járulékos bűncselekmények elbírálása mellett a legsúlyosabb vádpontban, terrorcselekmény bűntettében.

 

Budaházy György akkor 13 év fegyházat kapott, az ítéletben a törvényszék azt állapította meg, hogy Budaházy és egy társa indították útjára a Hunnia Mozgalmat, azzal a céllal, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, a 2006-os őszt követően tovább szítsák a feszültséget. Ebben szerepelt az is, hogy nyíltan szembe akartak menni a kormánnyal és az általuk nem tolerált társadalmi csoportokkal, ezért kormánypárti országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek.

Az ítélet ellen akkor az ügyészség és a védőoldal is fellebbezett, az ügy a Fővárosi Ítélőtábla elé került, amely 2018-ban azt a döntést hozta, hogy hatályon kívül helyezi az eredeti elsőfokú ítéletet és új eljárásra kötelezi a törvényszéket.

(Borítókép:  Budaházy György a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án.  Fotó:  Mohai Balázs / MTI)

Index

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!