2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Titkos találkozón formálódik az összefogás, Gyurcsány szerepéről azonban nincs egyetértés

Mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet állít az ellenzék - erről a pártelnökök állapodtak meg egy titkos találkozón. A paktumban nincs szó közös listáról és a közös miniszterelnök-jelöltről. A gödi belviszály miatt azonban veszélybe kerülhet az együttműködés, ráadásul akad, aki Gyurcsány Ferencet nem szeretné a listán látni.

  • Titkos találkozón formálódik az összefogás, Gyurcsány szerepéről azonban nincs egyetértés

Május elsején a szőlőtőkék között sétálva adta meg az irányt az ellenzéki pártoknak Gyurcsány Ferenc. Azóta szinte minden ellenzéki párt elfogadta a DK elnökének ajánlatát. A főpolgármesteri előválasztáson felbuzdulva abban is megállapodtak, hogy a megfelelő jelölteket előválasztáson kell kiválasztani.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is egyetért Gyurcsány Ferenc ajánlatával és hisz a közös jelöltekben, ám keményen bírálta a DK elnökét és feleségét is.

Abban biztos vagyok egyébként, ha Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnök-jelölt sőt attól félek, hogy még akkor is, ha Dobrev Klára lenne a miniszterelnök-jelölt, akkor az embereknek jelentős része nem menne el szavazni vagy továbbra is Orbán Viktorra szavazna. Tehát, nem az a kérdés, hogy kívánatos-e, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára legyen a miniszterelnök-jelölt, hanem az a kérdés, hogy egy ilyen jelölttel le lehetne-e győzni a jelenlegi korrupt rendszert és az a gyanúm, hogy nem.

A Jobbik a héten jelentette be, hogy ők is csatlakoznak az egy az egy ellen taktikához, ám a párt országgyűlési képviselője szerint Gyurcsány Ferencnek nem kéne szerepelnie az összefogásban.

Most arra kell koncentrálnunk, hogy megbuktassuk az Orbán-rendszert, nem az egyéb különbségeket kell most kiélezni. Ettől függetlenül biztos, hogy a kormányváltást - a magánvéleményem - erősítené, ha Gyurcsány Ferenc nem szerepelne

– jelentette ki Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlésik képviselője.

A szocialisták már hónapok óta a közös listát és az előválasztást szorgalmazzák, ám Kunhalmi Ágnes, a párt választmányi elnöke szerint a gödi ügy miatt veszélybe került az ellenzéki összefogás.

A gödi helyzet miatt egymásnak feszültek az ellenzéki pártok. Több baloldali politikus osztotta már Kunhalmi véleményét miszerint veszélyben lehet 2022-es összefogás.

Kendernay János, az LMP társelnöke a Gödön kialakult helyzet miatt békejobbot nyújtott a Momentum elnökségi tagjának.

Csütörtök estére kiderült: az ellenzéki pártok elnökei titokban már el is kezdték a hivatalos tárgyalásokat és már megállapodások is születtek - erről utólag egy közös közleményben tájékoztatták a sajtót. A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közölte: mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet állítanak 2022-ben. Ezen kívül megegyezés született arról is, közös programot alkotnak, és előválasztást is tartanak. Arról nem írtak, hogy egy, vagy több listát állítanak majd.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!