2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Thürmer már nem érzi a Szent István-i békét

Szent István jól tudta, hogy egy államot tönkretehet a korrupció, ezért aki abban az időben visszaélt hatalmával, arra szigorú törvényeivel sújtott le – mondta Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke a párt Szent István napi megemlékezésén Kecskeméten.

A pártelnök szerint a korrupció a magyar társadalom legnagyobb betegsége, és ezért azok a pártok felelősek, akik a parlamentben ülnek. István király nyugalmat, békét teremtett Magyarország népei között, de mára ez elmúlt, már nem lehet azt mondani, hogy 10 millió magyar együtt lehet, mert óriási társadalmi szakadékok alakultak ki. Sok a mélyszegénységben élő, és közben egy szűk elit „szupergazdag” lett.

„Mikor mondhatjuk el, hogy együtt leszünk, ha olyan törvényeink vannak, ami a szocialista évtizedeket bűnnek, nemcsak hibának, bűnnek, bűncselekménynek nyilvánítják – fogalmazott Thürmer Gyula. – Mikor élhetünk együtt, amikor az országban vannak gazdagok, szupergazdagok és szegények. Bele kell-e nyugodni a társdalom ilyen mértékű megosztottságába? Nem, barátaim! A pénzt azoktól kell elvenni az ország fejlesztésére, akiknél van. A tőkét kell korlátozni. A gazdagokat, a szupergazdagokat kell megadóztatni, a külföldi nagyvállalatokat kell megadóztatni és az ország javára, a dolgozó emberek, a lakosság többségének javára fordítani” – mondta a Munkáspárt elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!