2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Tévés távgyógyítókhoz hasonlította a háziorvosokat Bangóné

Hír TV

2020. május 26., kedd 15:15

"Tévés távgyógyítókhoz" hasonlította a háziorvosokat Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a koronavírus elleni védekezés miatt megszigorított alapellátási protokoll 1 millió embert érintett hátrányosan, akik nem jutottak időben orvosi ellátáshoz. Az egészségügyi végzettséggel nem rendelkező Bangóné szerint a járvány idején olyan kormányzati rendeleteket hoztak, amelyek miatt megszűnt az alapellátás és megszűnt a kórházi ellátás. Az MSZP-s politikus arról nem beszélt, hogy a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban, ahol eddig 44 ember hunyt el, az intézmény orvosa sem személyesen, hanem telefonon keresztül rendelt.

Karácsony Gergely az ATV-ben ismerte el, hogy egy ideig csak telefonon volt orvos a Pesti úti idősotthonban, ahol eddig 44 ember hunyt el a koronavírus járvány miatt. Azt mondta: a doktor így is ellátta a feladatát. A fővárosi gyakorlatot akkor nem kifogásolták az ellenzéki pártok.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik - szerinte ugyanis az elmúlt hónapokban kialakított háziorvosi protokoll 1 millió embert érintett hátrányosan, akik nem jutottak időben orvosi ellátáshoz.

Az egészségügyi végzettséggel egyébként nem rendelkező Bangóné azt állítja: a járvány idején olyan kormányzati rendeleteket hoztak, amelyek miatt megszűnt az alapellátás és megszűnt a kórházi ellátás is.

Hír TV