2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Téves és hiteltelen a gyurcsányista koncepció kódja

A hamis videó és tartalomgyártás a szocialisták és az egyesült baloldal sajátos politikai cselekvésképtelenségének egyik következménye – mondta Tóth Erik elemző a Magyar Hírlapnak.

  • Téves és hiteltelen a gyurcsányista koncepció kódja

A Jobbikkal kiegészült baloldal sem most, sem a jövőben nem fog bocsánatot kérni – jelentette ki a lapnak Tóth Erik. A Nézőpont Intézet elemzője úgy véli, a kormányt folyamatosan kritizáló gyurcsányista koncepció nemcsak téves, de hiteltelen is.

Bocsánatot kérni az tud, aki felelősen és saját politikai cselekvését tekintve reflexíven viselkedik. Ám ezekből az ellenzéki pártokból ma komoly hiány van Magyarországon – fogalmazott lapunknak Tóth Erik. A Nézőpont Intézet elemzőjének véleményét arról kérdeztük, hogy bár az Országgyűlés vissza­vonta a különleges jogrendi felhatalmazást a kormánytól, a Jobbikkal kiegészülő baloldal diktatúrát kiáltó kijelentései miatt továbbra sem kért bocsánatot.

A szakértő úgy véli, az ellenzék a jövőben sem fogja beismerni, ha valamiben tévednek. „Az ő bináris kódjuk ugyanis nem morális alapokon nyugszik: a barát és ellenség – nem ellenfél – megkülönböztetésekor utóbbi kategóriát a kormány és annak intézkedései jelentik az értelmezésükben” – mondta Tóth Erik, hozzátéve, ez a kódolás nemcsak a koronavírus-járvány elleni sikeres védekezésre igaz, hanem a családok védelméről, a gazdaság helyreállításáról szóló intézkedésekre is.

Tóth Erik leszögezte: a kormányt mindenért kritizáló gyurcsányista koncepció téves és hiteltelen is egyben. Mint mondta, a veszélyhelyzet meghosszabbítását úgy szavazták le, hogy a magyarok 94 százaléka egyetértett azzal: igenis szükség van a rendkívüli jogrendre. „Ez több, mint bűn, hiszen a döntésük azt a látszatot kelthette a választópolgárokban, hogy az ellenzéki erők nem segítik, hanem blokkolják a sikeres védekezést” – jegyezte meg.

Ezt a helyzetet később felismerték a diktatúrát kiáltó pártok, ám támogatóik körében így is kialakult az alternatív valóság­értelmezés. A baloldali pártok listájára szavazók körében ugyanis a „visszaélés-elmélet” 73 százalékos támogatottságot élvezett a Nézőpont legutóbbi közvélemény-kutatásában

– mutatott rá az elemző.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett Hotel Silvanus

Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett Hotel Silvanus

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!