2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:15

Belföld

Téves a patkánybejelentések egy része

Az elmúlt időszak patkánybejelentéseinek jó egynegyede téves volt. A patkányirtást végző cég emberei minden bejelentésre kimentek, de mintegy 2 ezer esetben nem találtak fertőzöttséget – tudta meg a Ripost.

  • Téves a patkánybejelentések egy része

Szerdán megkezdődött a rendkívüli patkányirtás Budapesten, 10 kerületben és jó néhány központi helyen rendelt el plusz irtást Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a főváros. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a patkányokkal kapcsolatos bejelentések. A Ripost is azt tapasztalta, hogy gyakran nehéz elérni a fővárosban megbízott irtó cég, az RNBH Konzorcium diszpécserét a megadott telefonszámon, annyi bejelentést kapnak. De az is kiderült: a bejelentések jó része téves! Miért gerjesztik a felhajtást? Kinek áll ez érdekében?

Az új cég, az RNBH Konzorcium 2018. július 23-án vette át a patkányirtást az előző cégtől, a Bábolna Biótól, és az embereik 2019. március végéig mintegy 8200 bejelentésre mentek ki. Az újság a cég vezetőjétől megtudta: az irtók terepszemléje után kiderül, hogy az esetek jó háromnegyedében valóban lehettek patkányok a bejelentés helyszínén, de rengeteg a felesleges bejelentés, ami a hetekben gerjesztett pánikkeltésnek is köszönhető.

A téli hónapokban havonta 500-700 bejelentést kapunk, ezek közül legalább 100-150 hely olyan, ahol semmit nem talál a kolléga. A melegebb hónapokban ennél is több a bejelentés, de ezek jelentős része ugyanúgy téves” – nyilatkozta a Ripostnak Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője.

A cég patkányirtójával, Fodor Istvánnal reggel 9-kor találkozott a Ripost munkatársa a VII. kerületi Marek József utcában, hogy lenézzenek néhány társasház pincéjébe és udvarába. A szakember már kora reggel óta talpon van. Mint mondta, gyakran már fél 7-7 között kint van egy bejelentés helyszínén, és egészen délután 5-ig keresi és irtja a főváros patkányait.

Rengeteg bejelentésre megyek ki egy nap. Átlagosan 10-15 helyszínt tervezek be, és ezeket sikerül is teljesíteni. Azért haladunk ilyen gyorsan, mert sok a téves bejelentés, így néhol elég csak terepszemlét tartani. Az ilyen helyekre is rakunk ki csapdákat, de az esetek döntő többségében a visszaellenőrzéskor kiderül, hogy tényleg nem volt ott patkány. Jó érzés csinálni ezt a munkát, mert tudom, hogy másoknak ezzel megkönnyítem, komfortosabbá teszem az életét

– mondta el a lapnak a patkányirtó szakember.

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!