2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Terjed a koronavírus brit változata Európában

Terjed a koronavírus brit variánsa Európában. Csehországban két héttel biztosan tovább tart majd a járvány miatti szükségállapot. A prágai kormány saját hatáskörben döntött így, miután a cseh parlament a múlt héten leszavazta a javaslatot. Nagy-Britanniában közben már több mint 15 millió ember kapott védőoltást.

  • Terjed a koronavírus brit változata Európában

A zenekar a színpadon, a közönség pedig az autóban. A kölni karnevál ugyan nem maradt el, mégis rendhagyó módon kezdődött a hagyományos téltemető fesztivál a német nagyvárosban. Mint lassan egy éve mindenhol, itt is a koronavírus határozza meg a lehetőségeket. Az autókban jól érezheti magát a több száz karneválozó, akiket a meglehetősen borsos árak sem tántorítottak el a részvételtől. A belépőket 18 és 32 ezer forintnak megfelelő összegért adták, és szinte percek alatt elkapkodták.

A farsangi mulatozásnak nagy hagyománya van Kölnben. A járvány előtti években egy hetes utcai fesztiválokat tartottak, sok külföldi résztvevővel.

Zakopanéban, Lengyelország télisport fővárosában százak ünnepelték az utcán a járványügyi szigorítások enyhítését. Egyelőre két hétre kinyithatnak a mozik, színházak és a szállodák, de csak a férőhelyek felével.

A spontán összeverődött tömeget a rendőröknek kellett figyelmeztetni, hogy az óvintézkedések nagy része még érvényes, így például a maszk viselése továbbra is kötelező.

A szintén látogatható sípályákon ezzel nem volt gond, a hidegben a legtöbben maszkkal védik az arcot a jeges szél elől. A nyitás pont jókor, a friss hóval együtt jött.

Nagy-Britanniában egy lépéssel közelebb kerültek a korlátozások feloldásához. A beoltottak száma elérte a 15 milliót, vagyis a leginkább veszélyeztettek már védettek a koronavírus ellen.

Az Európai Unióban ettől lassabban halad az oltási kampány és a koronavírus brit változata miatt sok országban felerősödött a járvány. A 17 milliós Hollandiában újra növekedni kezdett, négyezer körül mozog a napi fertőzésszám. A luxemburgi kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítja az éjszakai kijárási tilalmat. Csehországban pedig két hetes szükségállapotot vezettek be.

A járvány miatt először október elején kihirdetett rendkívüli helyzet így majdnem öt hónapra tolódik ki, ha február végén nem hosszabbítják meg újra.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!