2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Telefonon magyarázkodik Jakab Péter

2020. március 28., szombat 19:24

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását - tudta meg a Hírtv. Az automata hívás során Jakab Péter kritizálja a kormányt és további intézkedésekre szólítja fel. Schiffer Amdrás az LMP korábbi elnöke szerint: tragédia hogy az ellenzék nem támogatta a javaslatot.

Elégedjen meg 3 hónappal, aztán, hogyha a rendkívüli helyzet indokolttá teszi megszavazunk még 3 hónapot, higgye el, hogyha ezt a javaslatot elfogadja itt mindenki meg fog nyugodni.

A Jobbik elnöke azt követően, hogy a párttársaival nem szavazta meg a koronavírus elleni védekezésről törvényt, egy videó üzenetben arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy módosítsák azt, hogy számukra is elfogadható legyen.

A Jobbik elnöke most pedig telefonos tájékoztató kampányba kezdett, amiben a világszerte már több tízezer halottat követelő járvány kapcsán viccesen megjegyzi: ő még nem kapta el.

A hangfelvételen Jakab a kormányt kritizálva további intézkedéseket ígér az embereknek.

Azt javasoltam Orbán Viktornak fogadjon el 3 hónap rendkívüli felhatalmazást, hogy gyors döntéseket tudjon hozni az ön védelmében. Miniszterelnök úr sajnos ezt nem fogadta el helyette azt kérte addig kormányozhasson egyedül ameddig csak akar. Pedig most nem a hatalom a fontos, hanem az ön biztonsága.

A Jobbik közleményében azzal indokolta a telefonos kampányt, hogy így a szükséges információkat könnyebben el tudják juttatni szavazóikhoz és hatékonyabban rá tudják őket venni az otthon maradásra.

A parlamenti négyötödre nem Orbán Viktornak, hanem a teljes politikai megegyezésre az országnak lett volna szüksége - fogalmazott Schiffer András. Az ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP alapítója az ATV-ben azt mondta, az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn a felhatalmazási törvényt, hogy a kormány élni tudjon felelősségével, és teljes cselekvőképességgel felvértezve próbálja meg a védekezést irányítani.

Hitler egyenlő Orbán egyéb ilyen baromságokat lődöztek az éterbe a hétvége folyamán, miközben Magyarországnak arra lenne szüksége, hogy a járványügyi intézkedések tekintetében nem 2/3-os, 4/5-ös, 5/5-ös egyetértés legyen, a gazdaságvédelmi beavatkozások tekintetében tehát, hogy pont ott kell e segíteni, meg úgy, és ilyen eszközökkel, amilyennel, abban nemcsak hogy a kormány és ellenzék között van helye a vitának, hanem normális esetben az ellenzéki pártok is erről mást kellene, hogy gondoljanak. De maga a járványügyi intézkedések tekintetében létszükséglet hogy teljes konszenzus legyen

- mondta Schiffer András, ügyvéd, volt országgyűlési képviselő. 

Schiffer András tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül az ellenzéknek pártpolitikai érdekektől elszakadnia.

HírTV