2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Tejfeldolgozó üzemet adtak át Mágocson

Tejfeldolgozó üzemet adtak át a Baranya megyei Mágocson.

  • Tejfeldolgozó üzemet adtak át Mágocson

Lágy, rövid és hosszú érlelésű sajtokat, savanyított tejtermékeket állítanak elő a mágocsi üzemben. A nyersanyag saját tehenészetükből érkezik. Az 1000 négyzetméteres üzem naponta 25 ezer liter nyerstejet tud feldolgozni. A gyártási technológia Olaszországból érkezett.

A vidékfejlesztésért felelős államtitkár az elmondta: az elmúlt időszakban a tejágazat a nehézségek ellenére jól teljesít.

"Számos olyan problémát kell megoldanunk közösen – akár a munkaerő, akár a digitalizáció, akár az egyéb más kihívásokra gondolok – amelyben én biztos vagyok, hogy közösen a szakmai szervezetekkel, a minisztériummal a vállalkozókkal közösen meg fogják találni ezekre a kihívásokra a megoldásokat."

Kis Miklós hozzátette, a vidékfejlesztési programban országosan 40 tejfeldolgozó kapott támogatást, és rövidesen újabb 50 milliárdos keret nyílik meg számukra. 

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!