2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Tartuffe a kórházban

A magyar sajtó Tartuffe-jei levelet írtak a kormánynak, amelyben úgymond a szabad tájékoztatásért esengenek, mondván, ezen életek múlhatnak.

  • Tartuffe a kórházban

Egy jellemző rész a levélből: „Magyarországon azonban továbbra is csak falakba ütközik minden szerkesztőség, amely felelősen, a társadalmi érdeknek megfelelően szeretne beszámolni a járványhelyzetről és a kórházak leterheltségéről.” Nos, akkor a tényekről röviden: a magyar sajtó Tartuffe-jei az elmúlt egy évben bebizonyították, hogy egyetlen érdekük van és egy célt szolgálnak, úgy is, mint a teljes ellenzék propagandistái: ellehetetleníteni a kormány munkáját és annyit hazudni a magyarországi járványhelyzetről és a járvány kezeléséről, amennyit csak lehet. A magyar sajtó Tartuffe-jei az elmúlt egy évben – az ellenzékkel együttműködve vagy még azokat is túlteljesítve – „beszámoltak” arról, hogy:

a kormány nem vásárolt elegendő lélegeztetőgépet;

a kormány túl sok lélegeztetőgépet vásárolt;

a kormány a szigorítással és a rendkívüli helyzettel valójában nem a járvány ellen harcol, hanem diktatúrát akar bevezetni;

a kormány a választásokat sem akarja megtartani;

a kormány elhamarkodta a szigorításokat;

a kormány elkésett a szigorításokkal;

ideje lenne enyhíteni a korlátozásokon;

ideje lenne tovább szigorítani;

a keleti vakcinák használata emberkísérlet;

elegendő nyugati vakcina áll rendelkezésre;

ha nem áll rendelkezésre elegendő nyugati vakcina, arról a kormány tehet;

a magyar hatóságok engedélye csupán politikai nyomásra született meg;

a magyar hatóságok engedélye nem ér semmit, csak az unió hatóságai a megbízhatók;

az egészségügyi rendszer összeomlott;

az egészségügyi rendszer holnap fog összeomlani;

mindenki mindent remekül csinál, kivéve a kormányt;

nálunk halnak meg a legtöbben (ezt akkor mondták először, amikor nálunk haltak meg a legkevesebben);

a KSH adatai semmit sem érnek, a sajtó tudja jól.

És így tovább… A magyar sajtó Tartuffe-jei soha életükben nem akartak tájékoztatni senkit semmiről, ezek a gazemberek kizárólag előre megírt forgatókönyvek alapján megpróbálták aláásni a védekezést, és legalább az olvasóik tudatában és lelkében előállítani az „itt minden tragikus, itt semmi sem működik, minden rossz, amit a kormány tesz” érzést és tudatot. Ennek rendeltek alá mindent. Leginkább a tisztességet és az igazmondást. Nincs a világon egyetlen kormány sem, amelynek ennyire tisztességtelen és kártékony ellenzéke és sajtója lenne, mint nekünk, magyaroknak. És Tartuffe most be akar menni a kórházakba, hogy a Rákosi-rendszer termelési riportjainak modorában naponta beszámoljon a „teljes összeomlásról és káoszról”. Tartuffe-ék „kérésének” álszentségénél és pofátlanságánál már csak a képtelensége nagyobb.

A nagyérdemű közönségnek pedig illik észben tartani mindazt, amit ­amúgy az amerikai filmekben naponta lát: katasztrófák és kataklizmák idején a frontvonalban dolgozók keresetlen szavakkal szokták eltakarítani a helyszínről a médiát. És ez így van jól. Még abban az esetben is, ha legalább az objektivitás látszatára valamit is adó médiáról van szó. Esetünkben viszont erről szó sincs.

Esetünkben az ellenzék médiagépezetéről beszélünk, amely most szintet akar lépni a félretájékoztatásban és a hazudozásban, ugyanis lassan vége lesz a pandémiának. Ki kell még hozni belőle, amit lehet. Ahogy a minap a Pesti TV-ben meg is fogalmazta az egyik ballibsi megmondóember: „Az ellenzéknek célzott kampányt kellene folytatnia a járvány áldozatainak hozzátartozóinál, mert még nem aknázták ki eléggé a fájdalmat.” Na, ezek ilyenek. Ezeket nem a kórházakból, hanem a normális, emberi élet valamennyi területéről el kellene távolítani.

Magyar Nemzet/Bayer Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!