2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Tarlós: Összevissza beszélnek

Az Országos Vízügyi hatóságtól kér állásfoglalást a főváros a végleges Római Parti védmű nyomvonalának ügyében – mondta Tarlós István.

A főváros továbbra is a part menti védekezés mellett foglal állást, a főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy a kerület is ezt a koncepciót támogatja. Tarlós István szerint a védmű építését húsz éve csak ígérgették, a főváros árvízvédelmi rendszerének vizsgálata alapján a több partszakaszon már súlyos a helyzet. Tarlós István számításai szerint a javítások költsége elérheti a tízmilliárd forintos nagyságrendet.

– Azt a jogi helyzetet se tisztázták a Római-parton, hogy nem is fő védvonalról van szó. Ha nem fő védvonal, akkor hivatalosan, jogi értelemben nincs is hullámtér. Tehát egyszerűen összevissza beszélnek. Nincsenek meg a telekalakítások a parton. Hát ha a Királyok útján épül meg a védmű, akkor egy csomó kisajátítási problémát rendezni kell. Még arra sem vették a fáradságot, hogy ezt egyáltalán kiderítsék, húsz év alatt! – mondta Tarlós István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!