2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Tarlós: Összevissza beszélnek

Az Országos Vízügyi hatóságtól kér állásfoglalást a főváros a végleges Római Parti védmű nyomvonalának ügyében – mondta Tarlós István.

A főváros továbbra is a part menti védekezés mellett foglal állást, a főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy a kerület is ezt a koncepciót támogatja. Tarlós István szerint a védmű építését húsz éve csak ígérgették, a főváros árvízvédelmi rendszerének vizsgálata alapján a több partszakaszon már súlyos a helyzet. Tarlós István számításai szerint a javítások költsége elérheti a tízmilliárd forintos nagyságrendet.

– Azt a jogi helyzetet se tisztázták a Római-parton, hogy nem is fő védvonalról van szó. Ha nem fő védvonal, akkor hivatalosan, jogi értelemben nincs is hullámtér. Tehát egyszerűen összevissza beszélnek. Nincsenek meg a telekalakítások a parton. Hát ha a Királyok útján épül meg a védmű, akkor egy csomó kisajátítási problémát rendezni kell. Még arra sem vették a fáradságot, hogy ezt egyáltalán kiderítsék, húsz év alatt! – mondta Tarlós István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!