2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Tarlós mentesítené a BKV-buszokat az útdíjfizetés alól

A BKV-buszok ne fizessenek útdíjat – ezt kívánja elérni Budapest főpolgármestere.

Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben stúdiójában elmondta: a későbbi tárgyalásokon arról is meg akarják győzni a kormányt, hogy minden, a fővárosi közszolgáltatásban részt vevő gépjármű mentesüljön az útdíjfizetés kötelezettsége alól.

– Ez a megbeszélés folyamatban van. A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, és azt kérte a kormánytól, hogy legyen egy próbaidőszak, amikor meglátjuk, hogy mik az útdíj hatásai. Ettől nem kívánunk eltérni, nem kívánunk összevissza beszélni. Azt szeretném, ha a kék buszoknak, a közszolgáltatást ellátó járműveknek nem kellene útdíjat fizetniük – mondta a főpolgármester.


Tarlós István a Római-parti védműre is kitért. A főpolgármester úgy reagált Illés Zoltán felvetéseire – melyek szerint a Római-parti védművet nem a Duna-part közelében, hanem attól beljebb, a Nánási út–Királyok útja vonalon kellene felépíteni –, hogy a volt környezetvédelmi államtitkár érvelése indulatos, vagdalkozó, rosszindulatú, frusztrált és ostoba. Hozzátette: Illés Zoltán terve több szempontból sem valósítható meg.

– Ez egy értelmezhetetlen valami. Nemcsak azért, mert a védőtávolsága két közelben lévő alap-közművezetéktől enyhén szólva nincs meg, hanem megszűnne a Nánási út mint közlekedési út, a buszközlekedés is megszűnne, a közúti közlekedés is megszűnne, az egyetlen észak–dél irányú út a közelben. Mellesleg a védművet se lehetne megközelíteni veszély esetén, mert nem lenne út – hangsúlyozta a városvezető.

Tekintse meg a Tarlós Istvánnal készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!