2019. február 19.,
kedd, Zsuzsanna napja

Tarlós mentesítené a BKV-buszokat az útdíjfizetés alól

2015. január 29., csütörtök 08:00, frissítve: csütörtök 10:45

A BKV-buszok ne fizessenek útdíjat – ezt kívánja elérni Budapest főpolgármestere.

Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben stúdiójában elmondta: a későbbi tárgyalásokon arról is meg akarják győzni a kormányt, hogy minden, a fővárosi közszolgáltatásban részt vevő gépjármű mentesüljön az útdíjfizetés kötelezettsége alól.

– Ez a megbeszélés folyamatban van. A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, és azt kérte a kormánytól, hogy legyen egy próbaidőszak, amikor meglátjuk, hogy mik az útdíj hatásai. Ettől nem kívánunk eltérni, nem kívánunk összevissza beszélni. Azt szeretném, ha a kék buszoknak, a közszolgáltatást ellátó járműveknek nem kellene útdíjat fizetniük – mondta a főpolgármester.


Tarlós István a Római-parti védműre is kitért. A főpolgármester úgy reagált Illés Zoltán felvetéseire – melyek szerint a Római-parti védművet nem a Duna-part közelében, hanem attól beljebb, a Nánási út–Királyok útja vonalon kellene felépíteni –, hogy a volt környezetvédelmi államtitkár érvelése indulatos, vagdalkozó, rosszindulatú, frusztrált és ostoba. Hozzátette: Illés Zoltán terve több szempontból sem valósítható meg.

– Ez egy értelmezhetetlen valami. Nemcsak azért, mert a védőtávolsága két közelben lévő alap-közművezetéktől enyhén szólva nincs meg, hanem megszűnne a Nánási út mint közlekedési út, a buszközlekedés is megszűnne, a közúti közlekedés is megszűnne, az egyetlen észak–dél irányú út a közelben. Mellesleg a védművet se lehetne megközelíteni veszély esetén, mert nem lenne út – hangsúlyozta a városvezető.

Tekintse meg a Tarlós Istvánnal készült teljes interjút:

Forrás: Hír TV