2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Tarlós István támogatná a Budapest Airport visszavásárlását

A repülőtéri zajterhelés ügye nagy port vert fel. Tarlós István az Echo TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: egy hosszú távú tervként jelölte meg a fapados és teherszállító gépek elhelyezését egy távolabb eső repülőtéren. A főpolgármester úgy fogalmazott, ez egy távlati terv, melyet rövid távon szeretne elérni. A városvezető szerint nem jó az, hogy egy kanadai nyugdíjalapnál van a budapesti reptér üzemeltetési joga, ezért támogatná azt, ha a kormány törekedne a ferihegyi repteret üzemeltető vállalat visszaszerzésére.

  • Tarlós István támogatná a Budapest Airport visszavásárlását

2006-ban a privatizációs szerződésben azt vállalta az akkori kormány, aki eladta a repülőteret, hogy 100 kilométeres körben nem épül újabb nemzetközi repülőtér. Ezzel kapcsolatban Tarlós István elmondta: szerződéseket lehet módosítani. Annak idején elég furcsa szerződéssel adtak túl ezen a repülőtéren is.

„Ezt a szerződést nem az Orbán-kormány kötötte, hanem az elődei, sok másik rosszul sikerült szerződéssel együtt” – mondta.

Hozzátette: megpróbálja keresztülvinni az éjszakai repülőjáratok teljes tilalmát, legalább a mély alvás időszakára.

A főpolgármester kiemelte: a 23 és 24 óra között beérkező gépek nem ritkán késnek és ezt a technikai problémát meg kell oldani. A Budapest Airport tárgyalóképes és pozitívan áll a problémához, de nincs könnyű helyzetben. Jelenleg éjfél és hajnali 5 között hat gépmozgás engedélyezett, a probléma az, hogy 11 óra után érkező gépek sokszor késnek és már eleve késve szállnak fel.

Tarlós István egy kanadai nyugdíjalap nem jó tulajdonosa egy budapesti repülőtérnek.

„Röhej, hogy Magyarországnak nincs olyan repülőtere és légitársasága, melyet saját belátása szerint alakíthat” – emelte ki.

Úgy fogalmazott: ha a kormány azon törné a fejét, hogy visszaszerzi a repülőteret és a légitársaságot, azt örömmel tudná üdvözölni

Azonban ennyire nem jó a helyzet, hogy ennek a küszöbén állnánk – tette hozzá.

„Amire én látok lehetőséget, hogy azokat a módosításokat, melyeket én viszonylag rövidebb távon elképzeltem és a minisztérium is támogat, létrehozzuk a Budapest Airporttal.”

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi közgyűlési frakcióvezetője azzal vádolta Tarlós Istvánt, hogy plagizálta a légi közlekedéssel kapcsolatos elképzeléseit. A főpolgármester azonban nem reagált a szocialista politikus kijelentésére. „Ő már többször bemutatkozott és megmutatta mit tud. Az ő 17 éves kudarcsorozata után az a csoda, hogy állva maradt a politikában.”

Tarlós István kiemelte: nem gondolja, hogy bárkitől tartania kéne az önkormányzati választás során.

„Miniszterelnök úr felkérésére elvállaltam ezt a megbízást. Bemegyek még egyszer a ringbe. Övön alul nem ütök, de aki bejön velem, annak fel kell készülni, mert sportszerű körülmények között ki akarom majd ütni” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!