2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Tarlós István: Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb jelölt Budapest vezetésére

Főpolgármesternek lenni „tízpróbás foglalkozás” – mondta Tarlós István a Metropolnak adott interjúban. Véleménye szerint egy főpolgármesternek nagyon sok mindenhez kell érteni, és erre az összetett feladatra egyértelműen Szentkirályi Alexandra, az ő volt helyettese a legalkalmasabb.

  • Tarlós István: Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb jelölt Budapest vezetésére

„Benn ült öt évig a közgyűlésben – már amikor ott volt” – minősítette a Metropolnak Karácsony Gergely korábbi közgyűlési munkásságát Tarlós István, aki a főpolgármestert emiatt ismeri, ahogyan Vitézy Dávidot és Szentkirályi Alexandrát azért, mert hosszú ideig mindkettőjük közvetlen főnöke volt.

„Objektív véleményt tudok formálni róluk, hiszen nincs tervemben visszamenni a nagypolitikába” – jegyezte meg Tarlós, aki szerint Karácsony csak ígérget, de nem tesz semmit, az őt érintő állandó zűrös ügyek kapcsán állandóan megijed és másra mutogat, Vitézy Dávidnak kiváló a memóriája, de csak egy területhez ért, ami iránt szélsőséges érdeklődést tanúsít. Szentkirályi Alexandra, az ő volt helyettese viszont széles látókörű, van városvezetői tapasztalata, és jelentős a lobbiereje.

Metropol: Ön szerint Szentkirályi Alexandra milyen főpolgármester-jelölt?

Tarlós István: Bizonyos vagyok benne, hogy a Fidesz Budapesten a legtöbb szavazatot vele tudja begyűjteni. Hogy ez mire lesz elég, hamarosan kiderül és sok körülménytől függ. A három jelölt közül Alexandra ismeri legjobban a fővárosi terepet. Vitézy Dávid is mellettem dolgozott, de ő csak egy szeletét látja át az önkormányzati feladatoknak, Alexandra viszont az egészet. Ráadásul nagyon jól kommunikál, humán területen otthon van, és jó arca lehet Budapestnek, mert ez sem mindegy. Még egy bizonyosnak tűnik: a fejlesztések tekintetében a legfajsúlyosabb lobbiereje neki van. Ha a stábja abban fog segíteni neki, hogy pozitív kicsengésű kampányt folytasson, akkor esélyesnek tartom a győzelemre is.  

M.: Mi fontos ahhoz, hogy valaki jó főpolgármester lehessen?

T. I.: A teljesség igénye nélkül szerintem az arányérzék, a határozottság, a józanság, a jó fellépés, és a szenzibilitás is. Az nem helyes felfogás, hogy csak a nettó eredmény számít és semmi más. Kell, hogy valakiben legyen empátia más emberek öröme, félelme, bánata irányában. Fontos még, hogy valamennyire mindenhez értsen az önkormányzati területeken. Ez egy tízpróbás foglalkozás! A tízpróba is egy olyan sportág, hogy hiába jó diszkoszvető valaki, ha nem tud ugrani vagy futni, akkor soha nem lesz jó összetett eredménye. Gondolok itt arra, hogy ha valaki egyirányú, szélsőséges érdeklődést tanúsít mondjuk a közlekedés irányában de a fővárosi önkormányzat többi ágazatára érdektelenül tekint, akkor abból nem biztos, hogy jó főpolgármester lesz. A főpolgármesterséghez jó együttműködési készség is szükséges. Amikor azt mondom, hogy Alexandrának erősebb a lobbiereje, mint akármelyik ellenfelének, ezzel azt is mondom, hogy leginkább képes együttműködni azokkal az erőkkel, akiktől az önkormányzat mozgástere függ. Nekem is voltak a Fidesszel ellentéteim, de mindig megvolt az az alapegyüttműködés, amely eredményre vezetett. Most Karácsony Gergely fényesen bizonyítja, hogy milyen, amikor ez hiányzik. Itt el kell találni a helyes arányokat, és ezt Alexandrából sokkal inkább kinézem, mint Dávidból. 

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!