2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Támogatná Ukrajna EU-tagságát a főpolgármester tanácsadója

Kendernay János szerint az ukránok az olyan európai értékeket védik, mint a demokrácia, az emberi jogok és a szabadság, miközben a szélsőjobboldal és az oroszpárti erők mesterkednek Ukrajna EU-tagságának megfúrásán. Ezek az amerikai és ukrán propagandaszólamok azonban messze esnek a valóságtól, ugyanis számos olyan európai szereplő is ellenérdekelt Ukrajna EU-tagságában, akik távol állnak a fősodratú médiában megbélyegzett, rendszerint konzervatív szereplőktől. Emellett még a Kendernay által elfogadottnak tartott liberális agytrösztök sem tekintik Ukrajnát a demokrácia és a szabadság védőbástyájának – írja a Magyar Nemzet.

  • Támogatná Ukrajna EU-tagságát a főpolgármester tanácsadója

„Ukrajna az EU-ba tartozik” – olvasható angol nyelven egy Kendernay János Facebook-oldalán megosztott fotón. A politikus Karácsony Gergely főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója. Kendernayt egy évvel ezelőtt nevezték ki, miután elődjének, Korányi Dávidnak távoznia kellett, mivel az általa vezetett szervezet hárommilliárd forintnyi tisztázatlan eredetű pénzzel támogatta a baloldal választási kampányát 2022-ben.

„Az ukránok 655 napja védik nemcsak a szabadságukat, hanem az európai értékeket is. Ukrajna az EU-hoz tartozik” – mondta fel az amerikai és ukrán propagandát az előbb említett fotó mellé írt Facebook-posztjában Kendernay. 

Érdekesség, fogalmaz a lap, hogy még a liberális politikusok által előszeretettel idézett Freedom House nevű Soros-szervezet évente megjelenő demokráciajelentése sem azt mutatja, hogy Ukrajna a szabadság paradicsoma lenne. Miközben a Freedom House elfogult szempontrendszer szerint évente próbálja lejáratni Magyarországot, hazánk még így is rendre Ukrajna előtt végez.

A The Economist globális gazdasági lap által 2020-ban összeállított demokráciaindex szerint Ukrajna igencsak rossz pontszámokat kapott, az országot úgynevezett hibrid rezsimként jellemezték. 

Kendernay János a Facebook-posztjában Ukrajna EU-tagságának megakadályozását a szélsőjobb és az oroszpárti erők mesterkedésének tudta be, ehhez képest például nem említi, hogy az osztrák kancellár sem támogatja az ukránok belépését. Karl Nehammert márpedig nem szokták egyik előbb említett csoportba sem besorolni. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!