2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Tagadja a DK, hogy ők manipulálták a gödi hangfelvételt

Hír TV

2020. augusztus 6., csütörtök 17:23

Tovább tart az ellenzéki belharc Gödön. Tagadja a Demokratikus Koalíció, hogy ők manipulálták azt a hangfelvételt, amellyel a momentumos polgármestert próbálták kellemetlen helyzetbe hozni. Ezért a párt politikusa, Rónai Sándor nem is kér bocsánatot. Rónai azt állítja, egy ismeretlentől kapták az anyagot. A Momentum viszont bocsánatkérést várna, Fekete-Győr András pedig azt üzente a DK-nak, hogy manipulált hangfelvételeknél lehet tisztességesebben is politizálni.

Random nő: Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?

Balogh Csaba: Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Egyszerűen ezek a személyek között tudnék választani olyan embert, akiben megbízok annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést.

Ez az a hangfelvétel, amelyet a DK a honlapján hozott nyilvánosságra. A Gyurcsány-párt azzal vádolja Göd momentumos polgármesterét, Balogh Csabát, hogy a felvételen megnevezett Pintér György személyében egy Fideszes alpolgármestert szeretett volna maga mellé.

A Momentum szerint a DK manipulálta a felvételt. Nyilvánosságra is hozták a - szerintük eredeti - változatot.

Elnézést kell kérnie a választóktól a kiszivárgott, manipulált felvételért Rónai Sándornak, aki gödi választókerület DK-elnöke

- jelentette ki híradónknak a VI. kerület momentumos polgármestere. Soproni Tamás szerint az érintett pártoknak meg kellene beszélniük a problémát.

A DK oldalára feltöltött manipulált hangfelvételeknél lehet egyenesebben és tisztességesebben is politizálni

- Fekete-Győr András is üzent közösségi oldalán a Gyurcsány-pártnak. A Momentum elnöke úgy fogalmazott: a manipuláció és a pitiáner pozíciópolitizálás meghaladandó eszközök a jövő Magyarországán.

Nem kér elnézést, mert a Demokratikus Koalíció nem manipulálta a gödi hangfelvételt

- jelentette ki híradónknak Rónai Sándor. A politikus azt állította: egy ismeretlen személytől kapták a hanganyagot, és annak ellenére, hogy nem tudják, hogy ez az eredeti-e, a tartalma a fontos.

A Gyurcsány-párti politikus ennek ellenére úgy vélte, a gödi helyzetet leszámítva jól működik az ellenzéki összefogás, és állítása szerint a DK nyitott arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek és megbeszéljék a vitás kérdéseket.

Hír TV