2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Tagad a borsodnádasdi lány feltételezett gyilkosa

Tagadta bűnösségét az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy 2017 szeptemberében megölte egyik ismerősét az Ózd melletti Borsodnádasdon. A vád szerint a kábítószer és alkohol hatása alatt álló 23 éves vádlott találkozott a 17 éves lánnyal, veszekedtek, majd miután megütötte, eszméletlen testét egy szűk vízaknába tette, ahol a lány megfulladt. Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akár élete végéig börtönbe kerülhet.

  • Tagad a borsodnádasdi lány feltételezett gyilkosa

Bilincsben és vezetőszáron érkezett a Miskolci Törvényszékre a 23 éves férfi. Azzal vádolják, hogy 2017 szeptemberében megölt egy 17 éves borsodnádasdi lányt. A fiatal szalonnát sütni indult a barátaival, de nem érkezett haza a megbeszélt időpontban. Édesanyja korábban csak a Hír TV-nek nyilatkozott. Azt mondta, már akkor tudta, hogy baj van:

„Éjszaka, negyed 1, fél 1 közt már a telefonja se… elhallgatott. Vagy lemerült, elhallgatott a telefonja. Attól a pillanattól kezdve vártam a gyereket, kint sétáltam, vártam, hívtam, nem reagált a telefonja. Vasárnap délelőtt tíz órakor már tudtam, hogy nagy a baj, mert a gyerek soha nem… ha késett 5-10 percet, mindig értesített, hogy »késni fogok, nyugodjál meg, jövök, úton vagyok«” – fogalmazott.

A család másnap reggel értesítette a rendőrséget, akik a tűzoltóság és a polgári védelem bevonásával keresni kezdték a lányt. Holttestét aznap dél körül találták meg meztelenül, fejével lefelé egy vízzel teli aknában. Halálát fulladás okozta. A fiatal férfi a vád szerint herbálos cigarettát szívott, és ivott, amikor találkozott a lánnyal. Veszekedett vele, majd többször meg is ütötte.

„A koponyát ért ökölütések kapcsán elszenvedett agyrázkódás eredményeként K. Csenge sértett eszméletlen állapotba került. Az eszméletlen állapotba került, és ezáltal védekezésre képtelenné vált K. Csenge sértettet a vádlottat lemeztelenítette, és a közeli, úgynevezett Alsó-tó felé vezető erdei ösvényen lévő esővízelvezető-csatorna összekötő árok mellé cipelte, illetőleg vonszolta. Majd a vasfedelet megemelve, a még élő sértettet fejjel lefelé beledobta a 115 x 115 centiméteres nagyságú, 56 x 56 centiméter belső méretű, 216 cm mély vízgyűjtő aknába, amelyben körülbelül 40 centiméter volt a vízszint” – ismertette a történteket Farkas Ildikó főügyészségi ügyész.

A szűk aknában – a vád szerint – esélye sem volt megmozdulni a lánynak. A vádlott tagadta a bűnösségét. Az ügyészség ellene védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 14 év fegyházbüntetést indítványozott, ám a vádlott ezt nem fogadta el, így büntetése akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!