2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Szombathelyi börtönben ülhet az ír gázoló

Szombathelyen kezdheti meg büntetésének letöltését az ír gázoló – tudta meg a Vas Népe Online.

A hírportál szerint Francis Tobint kiemelten őrzik majd, ezért eshet a választás az uniós normáknak megfelelő szombathelyi börtönre. Az ír és a magyar kormány múlt héten egyezett meg abban, hogy a férfi büntetésének egy részét Magyarországon, a másikat pedig Írországban tölti le.

Navracsics Tibor, mellette Zoltai Bence, az elgázolt gyermekek édesapja (j) és Tóth István ügyvéd
Navracsics Tibor, mellette Zoltai Bence, az elgázolt gyermekek édesapja (j) és Tóth István ügyvéd
Fotó: Földi Imre / MTI


Francis Tobin 2000-ben Leányfalun gázolt el két gyermeket. Az ügy hosszú évekig elhúzódott, végül Tobin idén március végére hajlandó lett volna börtönbe vonulni, de azt kérte, hogy Budapest garantálja, hogy kérelme esetén Írországban folytathassa Magyarországon megkezdett büntetésének letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyeren is a 2013-as árvízszint alatt marad a mostani áradás a védekezésnek köszönhetően - erről beszélt videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy a tűzoltóknak és önkénteseknek köszönhetően biztonságban vannak a helyi lakosok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!